3voor12 Gelderland

Shaking Godspeed lanceert officiële festivalsoundtrack

Festivalsoundtrack is voor nachtfestival Last Night On Earth

Vrijdagnacht 15 september is het nachtfestival Last Night On Earth in vrijplaats De Besturing te Den Haag. Shaking Godspeed, de blues- en rockband met Gelderse wortels, heeft voor het festival de officiële festivalsoundtrack gelanceerd.

Precies één week duurde het proces van schrijven, opnemen en release van de song. De band betrok afgelopen zondag samen met producer Simon Akkermans de EpicRainbowUnicornStudio in Kytopia Utrecht en ene paar dagen later is het eindresultaat al te beluisteren.

Deze week speelde de band het nummer live op 3VOOR12RADIO op 3FM. ‘Voor het festival wilden we een song schrijven waarop je kunt dansen en wat tegelijk de heftigheid en het psychedelische karakter van Last Night On Earth herbergt. We gaan vrijdagnacht pas echt meemaken of dat is gelukt’, aldus gitarist/zanger Wout Kemkens.

Een jaar geleden riepen de leden van Shaking Godspeed en Death Alley op om het Hollandse popzaalkeurslijf te doorbreken. Op Last Night On Earth wordt bands de mogelijkheid geboden eindelijk weer tot aan het ochtendgloren te spelen. Met Shaking Godspeed, Death Alley, Dirty Fences, Birth of Joy, NEED, en Last Rites Orchestra zal de nacht zo lang duren als de bands zelf willen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12