3voor12 Gelderland

Doetinchemse band Snow Coats brengt nieuwe single 'Heartstrings' uit

Derde single in 2017 voor jonge band

De Doetinchemse band Snow Coats heeft op 3 december haar nieuwste single ‘Heartstrings’ uitgebracht via het populaire Youtube kanaal Samfish Music uit Nieuw-Zeeland.

Snow Coast, bestaande uit Anouk van der Kemp, zanger-gitarist, Frank Peters, basgitarist en de tweeling Daan, gitarist en banjospeler en zanger Joost Ebbers, is een jonge band uit Doetinchem die indie-pop vermengt met folk-invloeden. De band bestaat pas sinds eind 2016 en 2017 was een goed debuutjaar voor Snow Coats.

In februari 2017 bracht de Portugese Publisher Sounds New Sounds Good de eerste single genaamd ‘Backyard’ uit. In mei werd de tweede single genaamd ‘High Tide’ uitgebracht. Beide songs werden gebruikt voor de muziekcompilaties van het Engelse YouTube kanaal Alexrainbirdmusic en kregen meer dan 150.000 views binnen twee weken. De aandacht voor de band zorgt vanuit binnen- en buitenland voor optredens. Zo speelde de Snow Coats afgelopen zomer op festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana, toerde ze door Frankrijk en werd “Backyard” zelfs een radiohitje in Singapore.

De nieuwe single ‘Heartstrings’ is een catchy en frisse indie popsong, in de stijl van Of Monsters and Men en Florence And The Machine. De band maakt gebruikt van pakkende banjo-riffs en uptempo drums.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12