3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: Moikov - Bubbles

Moikov overtuigt niet helemaal

Moikov is een initiatief van een Nijmegenaar die al het nodige heeft klaargespeeld in de lokale muziekscene: Joost Reijnders. 'Bubbles EP' is de nieuwste van deze minimal electro-muzikant. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen luisterde kritisch en ontdekte dat er nog wel wat te verbeteren is.

Joost Reijnders bracht in 2001 al de single 'Ordination' uit. Deze nieuwe demo geeft hij uit onder de naam Moikov. Het genre is voornamelijk ambient en minimal electro met veel samples. Joost Reijnders is onder andere bekend van de band Scotty! waarin hij de bas en de zang verzorgt.

Moikov begon in 2003 en is duidelijk een liefhebber van Aphex Twin. De muziek blijft op zo'n manier eenvoudig dat het net geen minimal is. Er is weinig echte afwisseling en de overgangen gaan veelal langzaam of niet geheel soepel. Bovendien klinkt er veel herhaling en is het vaak net niet dansbaar. Vooral bij het tweede nummer 'Follow me Carefully' is het net alsof je een eenmansformatie hoort. Hij verzacht de enigszins onheilspellende muziek door vrolijke, zachte deuntjes, hip-hop, drums en diepe synths toe te voegen. Daarnaast heeft het vijfde nummer 'Static' enkele jungle-invloeden.

Volgens Moikov zelf zijn er invloeden van Pink Floyd, FFWD en Tool. Zijn muziek is meestal echter een stuk dromeriger dan FFWD en de invloeden van Tool zijn ver te zoeken. Het is jammer dat de 'bliepjes' erg standaard zijn: goed nageaapt of slecht gekopieerd uit Buzz. De goed gekozen samples maken echter een heleboel goed.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12