3voor12 Gelderland

Muziek Meeting Achterhoek zaterdag 11 maart in Doetinchem

Voor makers en muziekliefhebbers

DRU Poppodium, Amphion Theater en de Dag van de Achterhoekse Popmuziek organiseren zaterdag 11 maart in theater Amphion in Doetinchem een gratis toegankelijke dag voor iedereen die zich regelmatig met muziek bezighoudt. Er zijn verschillende paneldiscussies en er is een afsluitende netwerkborrel.

Paneldiscussies
Tijdens Muziek Meeting Achterhoek zijn er twee paneldiscussies:

Haal alles uit Spotify! Een track of album op Spotify krijgen is 1, maar hoe kom je in de juiste playlist? Hoe pitch je je muziek? In dit panel geeft Roel Wensink - die als professional muzikanten verder helpt met Spotify - tips en belicht singer-songwriter Stephanie Struijk de kant van de muzikant.

In het panel Showcase vs normaal optreden wordt ingegaan op de verschillen tussen deze optredens. Wat doe je anders? Hoe stel je je setlist samen om een zo goed mogelijke indruk achter te laten? Sprekers zijn Pim Kokkeler, programmeur van het BAM! festival en zakelijk/artistiek leider van het showcasefestival Booster Festival, en Anouk van der Kemp (Snow Coats). Met haar band heeft ze op verschillende showcasefestivals als Popronde en ook Booster gestaan. Daarnaast tourt ze regelmatig met Snow Coats in het binnen- en buitenland.

Derde onderdeel is een presentatie door Erik Ramaker, talentmakelaar pop Achterhoek, die je meeneemt langs alle kansen voor muzikanten in de Achterhoek. In 2022 gingen talentmakelaars in de Achterhoek van start. Ook is er een nieuwe concertreeks van Gelders Goed in 2023 en kijkt Erik vooruit naar de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Verder wordt een stukje van een nieuw platform voor muzikanten uit het Oosten belicht en een aanstaand eigen Achterhoekse muziekplatform 

Muziek Meeting Achterhoek is tussen 12:00 - 17:30 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Tijdens de borrel zijn er korte showcases van Achterhoekse artiesten. Aanmelden kan tot op de dag zelf, maar je kunt ook last minute binnenlopen. Aanmelden: https://bit.ly/3zi8jiG

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12