In aanloop naar de Vierdaagsefeesten vraagt 3voor12 Gelderland enkele bekende Nijmeegse cultuurders naar hun (muzikale) tips. Wie moeten we zeker checken in de week van 15 t/m 21 juli? In de tweede aflevering Rosalie Thomassen van Cultureel Terras De Kaaij.

Rosalie verzorgt de communicatie voor De Kaaij. Van het bijhouden van de social media en website, tot het verzorgen van het drukwerk en de promotie van de artiesten. Niet alleen tijdens de Vierdaagsefeesten: over de hele zomer (De Kaaij is nog tot en met 9 september geopend) staan er meer dan 170 muziekacts op het programma, het kunst- en theaterprogramma nog niet meegerekend. Als zelfstandig ondernemer in organisatie en PR is ze verder betrokken bij meerdere culturele en historische projecten. Zoals Summer Capital, waar ze als projectleider de zomerse campagne aanstuurt. "Veel mensen spreken mij aan met de opmerking: "ik zie jou ook overal"".

Op welke locatie ben je - naast De Kaaij - het vaakst te vinden?

"Festival op ’t Eiland. In de gezellige maar enorme drukte van de Vierdaagsefeesten vind ik dat altijd een bijzondere plek, waar je zowel feestgedruis als rust en verwondering vindt. Bovendien is er met De Kaaij een continue verbinding met het veerpontje. Alleen die overtocht al is een heerlijke ervaring."

De tips van Rosalie

Tip 1: De irie vibes van Boomshakalak Soundsystem

"De openingsavond op De Kaaij tijdens de Vierdaagsefeesten wordt gelijk een knaller met deze Nijmeegse trots. Dit rood-groen-gele collectief staat altijd garant voor een te gek feestje. Wat is er nou lekkerder dan... dansen met je voeten in het zand en tegelijkertijd ondergedompeld worden in het warme bad met van alles tussen reggae, dub en rocksteady, maar ook uitstapjes naar dubstep of dancehall. More fiyah!"

Wie: Boomshakalak Soundsystem
Wanneer: zaterdag 15 juli, 16.00
Waar: De Kaaij

Tip 2: De sunny humpska van Rolling Beat Machine

"De enige band ter wereld met een steampunk-muzikopter: een magische muziekmachine die je echt een keer gezien moet hebben. En eenmaal een keer gezien, wil je die nog een keer zien. Los daarvan is Rolling Beat Machine een geweldige band die je een heerlijke dosis sunny humpska, spring 'n’ blues en soul swingin' funk gaat voorschotelen. En om 20.00 uur de traditionele bloemenregen vanaf de Waalbrug. Meer liefde!"

Wie: Rolling Beat Machine 
Wanneer: dinsdag 18 juli, 19.30
Waar: De Kaaij

Tip 3: Het herenigde Tuxedo Buck, rock-'n-roll van Nijmeegse bodem

"Een recht voor je raap rock-'n-roll-band van Nijmeegse bodem. Toen de Vierdaagsefeesten nog Zomerfeesten heetten, het bier nog in glas werd geserveerd en rollende keukens gewoon nog hamburgertenten heetten waar je rauwe of verbrande hamburgers kreeg, mocht ik voor het eerst samen met een vriendin alleen naar de feesten. Ik zag daar toen deze band rocken, nooit meer vergeten. Na een tip aan Diederik (van Festival op ’t Eiland) om deze jongens weer eens van stal te halen, is het gelukt ze weer bij elkaar te krijgen. Na een tijd lang weg te zijn geweest staan ze nu weer samen op een Nijmeegs podium. Mag ik niet missen natuurlijk. Meer Tuxedo Buck!"

Wie: Tuxedo Buck
Wanneer: vrijdag 21 juli, 22.00
Waar: Festival op 't Eiland

Bekijk het dossier van de Vierdaagsefeesten 2017 en blijf op de hoogte van tips, interviews, foto's, recensies en andere artikelen.