Recordaantal Nijmeegse releases op Luisterpaal

Maar liefst vier albums uit Waalstad te streamen

Robin Oostrum ,

Met onder meer Mountain States en Janne Schra stonden er de afgelopen weken al aardig wat Nijmeegse releases op de Luisterpaal. Maar vier tegelijk, dat is een unicum. Vier inderdaad, want sinds vandaag is ook de nieuwste plaat van Roy Santiago gratis te streamen via het 3voor12-platform, waarop eerder deze week al The Hubschrauber, Satori en Okieson verschenen.

De lokalemuziekliefhebbers hebben het er maar druk mee: het regent sinds afgelopen weekend releasefeestjes in Nijmegen. Donderdag was er de akoestische instore van The Hubschrauber, een indierock-vijftal dat met I Want To Buy A Farm With You een ep uitbracht voor liefhebbers van The National, Kashmir en Sparklehorse. Een dag later (inderdaad: op de sterfdatum van Mark 'Sparklehorse' Linkous) was er de officiële release in Brebl.

Zaterdag was datzelfde Brebl alweer het toneel voor de volgende party. Ditmaal vierde Okieson het uitbrengen van album nummer vier, het americana-getinte The Moment You're Airborne (After Driving Off A Cliff). Ook hier gold: een volle zaal, met daarin opvallend veel andere Nijmeegse muzikanten, geïnteresseerd in wat hun collega's ervan gemaakt hadden. 

Satori pakte het nog wat anders aan en verkoos Oslo boven Nijmegen. Daar bracht Djordje Petrovic, zoals hij echt heet, zondagavond de elektronische lounge-meets-afrojazz van debuutplaat In Between Worlds ten gehore. 

En tot slot is daar nu dus Roy Santiago, die op Grasnapolsky al veel nieuw werk liet horen. Sinds vandaag staat de derde langspeler onder zijn solo-naam op de Luisterpaal. Zo heel solo is die overigens niet, want op Devotion vormt Pien Feith met haar band de begeleiding. En ja, ook Roy heeft het goed begrepen: donderdag is de releaseshow in Merleyn.