3voor12 Gelderland Clubavond

Metaleditie in samenwerking met Roest en Brigant

redactie ,

Aanstaande zaterdag, 14 maart, organiseert 3voor12 Gelderland in samenwerking met Roest en de Brigant weer een 3voor12 Clubavond. Deze keer een metaleditie, speciaal voor de mensen die onze vorige Clubavond met Zac Chapman en Joanna Serrat toch wat te lief vonden. We lieten de drie bands zichzelf introduceren.

Deem Index
Deze metalband bestaat sinds 2005, maar de vaste bandbezetting is sinds 2011 bijeen. Ronald zingt, Jelmer en Lars op gitaar, Leonie bespeelt de bas en Elwin is onze drummer.

Lyrics
Tekst uit ‘Pandemonium As A Virtue’
Focused to nothingness as a fact.....Yet, concentration in this storm for cynics could be missing, distracted by the cried sermons of the dead, not dead really, they're nothing but there.”

Grote voorbeeld
At the Gates, The Haunted: de Zweedse melodic metal scene. Deze bands en scene hebben vele mensen, waaronder ons, door de jaren heen geïnspireerd.

Inspirerend citaat
Heel corny misschien, maar deze komt van drummer Chris Barkensjö (ex-Grave, The Resistance) over ons: "These guys know how to make good fucking metal." Toch wel heel cool om dat te horen van iemand zoals hij.

Droomlocatie
Elke plek waar het publiek compleet los gaat

Wat hebben jullie met 3voor12 Gelderland?
Ronald, onze zanger, heeft recensies voor 3voor12 Gelderland geschreven, maar elke band heeft wel wat met 3voor12 Gelderland, elke band wil een recensie of aandacht van 3voor12 Gelderland.

Wil je verder nog iets kwijt?
Kom langs, kom schik hebben, drie coole bands, veel plezier!

De Grote Boodschap
De Grote Boodschap is in 2007 begonnen met het maken van Nederlandstalige thrashmetal. Met onze nieuwe leden gaan we een oude setlist harder laten knallen dan ooit te voren. De band bestaat uit Bas (drummer), Neet (gitarist), Jurgen (gitarist), Chris (basgitarist) en Remi (zanger). De muziek preekt en scheurt over blinde woede, angst, misconceptie, frustratie, onmacht en wraak.

Lyrics
Tekst uit ‘De Man In Het Pak’
“…Mijn drijfveer is geld en dat geld bepaalt mijn grens.
Wat kan ik daar aan doen? Want ik ben toch ook maar een mens?”

Grote voorbeeld
Rammstein is een grote inspiratie en invloed op onze muziek. De taal en tekst maken Rammstein eigenzinnig. De duidelijk verstaanbare stem en de stampende muziek geven de band daardoor een zeldzaam karakter. De stijl van de muzikanten en de presentatie op het podium zorgen voor een unieke sfeer en een spectaculaire show.

Favoriete locatie om op te treden
We spelen het liefst buiten voor een gemengd publiek. Het is altijd leuk om mensen verschillend te zien reageren op de muziek. Soms komen de leukste reacties uit de meest onverwachte hoeken.

Wat hebben jullie met de Brigant?
Het is een speciaal gevoel om weer in de Brigant te spelen omdat de band daar voor het eerst heeft gerepeteerd en opgetreden. Nu, acht jaar later, zijn we terug waar het allemaal begonnen is.

Wat hebben jullie met 3voor12 Gelderland?
Dankzij 3voor12 Gelderland komen veel locale muzikanten zoals wij in beeld. Dat zorgt ervoor dat wij meer publiek mogen ontvangen en dat we op de hoogte blijven van andere muzikanten waar we ons mee kunnen inspireren en vermaken.

Nail King
De bandnaam en de band bestaan ongeveer sinds 2007, van de originele vijf leden zijn er twee over. In totaal bestaat de band nu uit vier leden en dat zal waarschijnlijk ook zo blijven. We zijn erg blij met de nieuwe drummer; hij is echt een talent. Veel mensen noemen ons een thrashmetalband, maar we proberen pure metal te maken, ik denk dat die genres op elkaar lijken.

Lyrics
Coupletje van ‘Broiler Human’
Ladies gone, the chicks have come. They're horny, they're scum. Layings eggs of chicks and pigs. Educating to boneless sheep. Pigs are easy, they're hungry.  After feeding they're well happy. Forced to wallow in own excrement. They will follow your assignment”

Grote voorbeeld
We zijn natuurlijk erg geïnspireerd door Pantera, Slayer en Metallica. Vooral het nummer ‘Fucking Hostile’ van Pantera heeft een inspirerende impact gehad. Ik luister de laatste tijd weinig metal. Ik vind het net zo vet als vroeger, maar het is allemaal een beetje zelfde. Nieuwe bands spelen dezelfde riffs als in de jaren '80. Vektor is wel een goeie band, erg vernieuwend en nog steeds metal. Al die nieuwe metalcore bands zijn niet echt hard.  Dat je met harde gitaargeluiden wat noten speelt, wil niet zeggen dat het metal is. Het is tegenwoordig een beetje pop. Als je ‘Seek And Destroy’ van Metallica op een ukulele en Afrikaanse trommeltjes speelt dan wil je nog steeds headbangen. Wij zoeken ook naar riffs die echt rocken door ze te testen op akoestische gitaar.

Droomlocatie voor een optreden
We zouden erg graag op Wacken open air willen spelen.

Wat betekent de Brigant voor jullie?
Eerlijk gezegd ben ik nog nooit in Brigant geweest. Toen het nog hotel Bosch was wel erg vaak. Wekelijks ging ik naar jamsessies of andere feestjes, ik heb er zelfs opgetreden, een of twee keer. Nu ik een gezin heb ga ik zelden uit.

Wat hebben jullie met 3voor12 Gelderland?
3voor12 Gelderland heeft vroeger kostenloos een fotosessie met ons gedaan, over ons geschreven en geholpen met optredens. Ik ben erg blij dat jullie bestaan en muziek helpen te leven. Dit is natuurlijk vooral goed voor kleine bands, die wat hulp erg goed kunnen gebruiken. Bedankt voor jullie inzet en interesse!