Tips Muziek bij de Buren 2014

Neem een kijkje in de Arnhemse huiskamers

Merel Burghouwt en Rik de Winter ,

De tweede editie van Muziek bij de Buren gaat morgen los in de Gelderse hoofdstad. In 77 huiskamers verspreid door heel Arnhem spelen ‘s middags verschillende lokale artiesten en bands. Het Gelders Orkest opent het festival om 12.15 uur in Dudok. Neem daarna een kijkje in de huiskamers. De afterparty is in Luxor Live, met ook hier een heel divers aanbod aan optredens. Grijp dit excuus aan om een keertje ongegeneerd bij je buurvrouw naar binnen te kijken en geniet van alles wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van muziek en gastvrijheid!

3voor12 gelderland heeft voor jullie vast een kleine voorselectie gemaakt. Deze artiesten mag je morgen niet missen!

Juliet van de Voort is als Down In Norway te horen op de Nijhoffstraat 11. Deze singer-songwriter is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook om naar te luisteren.

“Bin ich noch ein (bisschen) populair oder was?” is ons nieuwe lijflied. In de huiskamer op de Steenstraat 52A wordt je verwend met de vieze electro van Phonc & Hill.

Als je houdt van duistere Rockabilly, dan moet je even naar Ravelstraat 16. The SPaX omschrijft zichzelf als no-nonsense, direct, eerlijk en recht-toe-recht-aan. De combinatie van de rock van deze band en de sfeer van een huiskamer levert zeker een spannende combinatie op.

 

Wie ooit in Dollars of in Stella by Starlight is geweest, kent zangeres Aniek Maren. Dit echte Arnhemse meisje is te horen op Graaf Lodewijkstraat 57.

Het driekoppige Yellow Suitcase heeft een bijzondere bezetting en creëert daardoor een hele eigen sound. Laat je verrassen door het afwisselende repertoire op Beethovenlaan 64-1.


Julian Hertz en Remco Jacobs pakken we voor het gemak even samen. Ze hebben namelijk allebei recentelijk een nieuwe plaat uitgebracht. Dit zal waarschijnlijk wel de laatste keer zijn dat je ze gratis kan horen, alvorens zij de wereld gaan veroveren. Dus pak je kans!
Julian Hertz: Paul Krugerstraat 8
Remco Jacobs: Noordelijke Parallelweg 23

Natuurlijk is er morgen nog veel meer moois te zien, de hele programmakrant kan je vinden op www.muziekbijdeburen.nl. Tot morgen!

Muziek bij de Buren 2014
Opening: 12:15 (Dudok)
Optredens: 13:00 tot 17:00 (door heel Arnhem)
Afterparty: 18:00 tot 23:00 (Luxor Live)
Entree: gratis (ook de afterparty!)