Doornroosje massaal volgelopen voor Extrawelt Doornroosje massaal volgelopen voor Extrawelt

El Mundo & Satori verdienen eervolle vermelding

, Daisy Bietsch

Doornroosje massaal volgelopen voor Extrawelt

El Mundo & Satori verdienen eervolle vermelding

Daisy Bietsch ,

Planet Rose was weer eens uitverkocht en dat kwamen we te weten. Een avond vol techno, techno en techno.

Het is vanaf het begin van de avond al behoorlijk broeierig in Doornroosje. Frenk Wiersma start in de grote zaal met een zomerse mix voor op het strand met een polkadot Speedo en twee piña colada. Hij hanteert een goede, klappende bas en brengt een helder geluid. Misschien is het net iets te gecontroleerd om echt te verrassen. Dat kan een euvel zijn bij dj’s die alleen met hun laptop werken.

Roel Zweers in de kleine zaal let goed op het publiek. Bijna driekwart is niet-mannelijk. Hij brengt volle, vrouwvriendelijke techno. Er dreunt een dubbele bas door zijn set die heerlijk aanvoelt.

Voor Thijs Leenders is er na Zweers vandaag helaas weinig eer aan te behalen, want de wereld staat liever bij Extrawelt. Wanneer er later wat meer mensen zijn klanken horen dan is het keihard werken voor hem. Met This Is Sick van Solid Groove houdt hij de aanwezigen in beweging.

Iedereen staat te popelen voor de verrichtingen van Extrawelt. De broeierigheid van eerder heeft plaatsgemaakt voor een muur van zweet. Ze spelen kort, maar het is met kracht. Het is geavanceerde electro die op een technomanier wordt gebracht; in compacte, ultra-intense beatsequenties. Extrawelt maakt muziek die van de oude stempel lijkt te komen, zonder dat het gedateerd klinkt. Fris en energiek. Het verwondert daarom dat iemand in de rookruimte verkondigt dat ze “totaal niet dansbaar zijn”.

El Mundo & Satori mogen na de headliner. Dan moet je wel wat in huis hebben. En deze heren hebben dat ook. Eerder in 2011 tijdens de Vierdaagsefeesten in Merleyn draaiden ze samen met Daniel Sanchez, Mulder en Bas Amro misschien wel de meest memorabele avond van dat jaar. De verwachtingen waren dus zeker hooggespannen. Deze jongens combineren echter vakmanschap met een gevoel en timing die ´to the point´ zijn. Hun geluid heeft een dierlijke kracht die opzweept en intrigeert. El Mundo & Satori gaan, zonder concessies te doen, heupwiegend mee in de flow van hun muziek. Alsof ze de liefde bedrijven met de dj-booth. Het publiek dat nog geen hoogtepunt had bereikt, doet dat nu zeker.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland