‘Een krachtig festival aan de stromende Rijn’: Krachtstroom ‘Een krachtig festival aan de stromende Rijn’: Krachtstroom

“Ik denk dat het echt wel eens heel erg tof kan worden”

, Phebe Kloos

‘Een krachtig festival aan de stromende Rijn’: Krachtstroom

“Ik denk dat het echt wel eens heel erg tof kan worden”

Phebe Kloos ,

Ze hadden alles voor elkaar, behalve... de naam. Dus lanceerden ze de Facebookpagina ‘bedenk een naam voor dit festival’, waarop iedereen werd opgeroepen mee te denken. Uit de vele inzendingen, zoals Riverside m*therfockers, RockARkade, a bridge to pop, Plons en Ernhemse Energie, kozen ze de naam Krachtstroom festival. Immers: het wordt een krachtig festival aan de stromende Rijn.

Als we spreken over “ze”, praten we over initiatiefnemers Jacobiberg, Luxor Live, Willemeen en TK07. Alle vier niet de minste uit de Arnhemse muziekscene.
Om het fijne van dit festival te weten te komen, sprak 3voor12 gelderland op een druilerige avond af met Job Rebergen (Luxor Live), Jorrit Hompe (Willemeen) en Thijs Groenewegen (TK07).

Aandacht voor Arnhems talent
De heren zijn van mening dat Arnhem over zeer veel muzikaal talent beschikt, maar dat er te veel achter gesloten deuren wordt opgetreden, waardoor ‘underground’ en aparte muziek te weinig aandacht krijgen. Het idee om hier samen ‘iets’ voor te organiseren was er al twee jaar. Buiten, laagdrempelig en gratis laten zien wat zich binnen afspeelt. Ze bedachten een plan om eind deze zomer een groot festival te organiseren voor en door Arnhemmers. Ze trokken de stoute schoenen aan en stapten naar de gemeente, die direct enthousiast was.

Open karakter
Jorrit: “Het festival is nieuw en heeft een open karakter. Er komt geen hekwerk om het terrein. Het is niet opgezet om geld aan te verdienen. Het is een eerste samenwerking tussen allerlei Arnhemse organisaties. Daarnaast is het heel erg ‘Ernhems’: er kleeft een scherp randje aan.” Job vult aan: “Je merkt dat Arnhem de samenwerking niet aangaat en dat doorbreken we, dat is heel erg spannend.” Jorrit ziet het wel zitten. “Ik denk dat het echt wel eens heel erg tof kan worden.”

Line-up
Er komen drie gevarieerde podia waar de organisatie naast lokale bands ook (inter)nationale artiesten programmeert. Luxor Live heeft heerlijke dans- en soulacts geboekt, Willemeen vliegt een paar intenationale punk-, new wave- en indiebands in, TK07 duikt ondergronds en brengt flink wat electro, drum ‘n’ bass, jungle en dupstep en de Jacobiberg zorgt voor de lokale acts. Enkele namen willen de heren alvast verklappen: Lefties Soul Connection, The Kik, The Pickeys, The Bodybags, Coevorduh, Kiss The Anus Of A Black Cat, De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie Show en Panacea.

Allicht dat bij deze line-up niet alle belletjes gaan rinkelen, maar het is zeker goede muziek waar ook de toevallige passant gelukkig van wordt. Jorrit: “Er is voor iedereen wat wils. We zetten namen neer met potentie. Muziek die je allicht niet verwacht, maar die wel goed in elkaar steekt.” Naast podia worden er ook overige activiteiten georganiseerd, zoals Mitty’s Rad der Verbeelding.

Oerknal
De heren willen er een jaarlijks knallend evenement van maken en hopen op een paar duizend bezoekers. Job: “Het wordt keileuk, uniek en met een breed scala aan kwaliteitsmuziek. Er is voor ieder wat wils.” Jorrit: “Het wordt de oerknal van de Arnhemse muziek!”
 
Locatie: de Rijnkade, van het Roermondsplein tot café de Kroeg in de Nieuwstraat
Datum: zondag 26 augustus 14:00 - 23:00 (afterparty: wordt aan gewerkt)
Kosten: gratis
Bierprijs: “We programmeren niet het bier.”
Web: . Op deze Facebookpagina posten Jacobiberg, Luxor Live, Willemeen en TK07 gezamenlijk de laatste updates.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland