De Dag des Oordeels: Shaking Godspeed - Hoera

3voor12 gelderland bespreekt nieuwe releases van acts die spelen op Gesel XL

Eelco van Eldijk ,

Aan de vooravond van Gesel XL bespreekt 3voor12 gelderland nieuwe releases van acts die acte de présence geven tijdens het Gelderse Popweekend. De band Shaking Godspeed presenteert tijdens Gesel XL zijn nieuwe album Hoera. Recensent Eelco van Eldijk luisterde alvast naar deze release.

Shaking Godspeed houdt er een strak schema op na. Voor het derde achtereenvolgende jaar bracht zij rond de jaarwisseling een nieuw album uit. Ditmaal heeft het drietal hun nieuwste kindje de ietwat vreemde (en ironische?) titel Hoera meegegeven.

Het is een compact album met elf liedjes geworden. En hoewel het op het eerste gehoor zeker niet het sterkste is wat Wout, Maarten en Paul hebben uitgebracht, valt er genoeg te ontdekken binnen de nummers. De eigenwijze gitaarpartijen steken er puntig op los. Ze irriteren, schuren en zijn bij vlagen messcherp. De heer Kemkens is en blijft één van de allerbeste gitaristen van Nederland, dat bewijst hij wederom met dit derde album. Ook de vocalen zijn verbeterd en staan veel meer centraal in Shaking Godspeed’s huidige muziek. Het lijkt bijna wel alsof het drietal geprobeerd heeft zich echt te richten op het liedje zelf. Het zijn korte erupties die gedegen in elkaar steken, maar soms de diepgang missen. Hierdoor verliest de band wel wat impact en statement, zeker ten opzichte van het briljante Awe, het tweede album van de band. Maar voor deze sixties pop/groove/psych is zeker een markt te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Nuggets-verzamelaars: hoeveel liefhebbers staan er niet te trappelen voor een nieuwe uitgave van deze reeks?

Wacht niet langer verstokte audiofielen. Met Shaking Godspeed hoeft er helemaal geen vochtige kelder omgeploegd te worden op zoek naar nog niet eerder uitgebracht plaatwerk. Wout en de zijnen produceren het ter plekke anno 2012, Hoera!

Wil je zelf je oordeel vellen? Shaking Godspeed presenteert haar cd tijdens Gesel XL. Kom op 24 februari om 22.45 uur naar Willemeen te Arnhem.