Volledige aandacht bij Club 3voor12 gelderland in Bosch Arnhem Volledige aandacht bij Club 3voor12 gelderland in Bosch Arnhem

Jürgen Rijkers en Lynn voorzien intieme setting van sfeervol geluid

, Tekst en foto’s: Pieter Kwant

Volledige aandacht bij Club 3voor12 gelderland in Bosch Arnhem

Jürgen Rijkers en Lynn voorzien intieme setting van sfeervol geluid

Tekst en foto’s: Pieter Kwant ,

Club 3voor12 gelderland was afgelopen vrijdag te gast in het knusse zaaltje van Bosch Arnhem. Een prima plek voor een avondje luistermuziek van Gelderse komaf. Een fotoverslag.

Twee singer-songwriters die de uitdaging van muzikale ontwikkeling zijn aangegaan laten tijdens deze Club 3voor12 gelderland zien wat ze in huis hebben. Jürgen Rijkers is bezig om een band te vormen die zijn ambitie meer body kan geven, en Lynn heeft dat punt inmiddels bereikt met een gloednieuwe plaat op zak.  De artiesten nemen in een rustig, maar gezellig en intiem Bosch regelmatig de tijd om tussen de nummers door toelichting te geven op de ontstaanswijze van de muziek.

Jürgen Rijkers laat zijn veelzijdigheid als zanger-gitarist zien met nummers die beïnvloed zijn door met name soul, blues en rock.

Zijn songs zijn doorspekt met persoonlijke emoties en worden gebracht in de stijl van Jeff Buckley ten tijde van de Sin-é: solo, elektrisch met veel improvisatie. Gewapend met zijn krachtige stem kan Jürgen Rijkers de genoemde stijlen vangen in negen uitwaaierende, intense en soms bijtende nummers.

Tijdens drie nummers voorziet dichter en schrijver Wouter Post de muziek van enkele prachtige existentiële gedichten, waarbij hij door de gitaar van Rijkers geruggesteund wordt.

Lynn, afgelopen week nog naar de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland gestemd, heeft voor deze gelegenheid een kleinere bezetting samengesteld dan de zevenmansformatie waarmee ze onlangs haar cd Big House presenteerde in Amsterdam.

Jolinde Riezebosch schrijft kleine liedjes, gebaseerd op alledaagse waarnemingen en ervaringen. De tweede stem en cello zorgen voor een mooie aanvulling op het fragiele piano- en gitaarspel van Lynn.

Zelfs een melodica is in de achterbak meegekomen uit Almere, de stad waar het drietal naar terugkeerde na deze sfeervolle editie van Club 3voor12 gelderland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland