De Nieuwe Oost vult Tipi Oranjepop met intieme optredens

Fusie van Productiehuis ON, Wintertuin en Generale Oost levert eerste productie

Oranjepop heeft haar wortels in de Nijmeegse muziekscene en laat dat dit jaar zien met een spannend lokaal programma. In de Tipi, waar De Nieuwe Oost haar eerste productie neerzet en het 3voor12 gelderlandpodium, ontdek en beleef je de lokale beloftes van dit jaar.

De Nieuwe Oost, een fusie van Productiehuis ON, Wintertuin en Generale Oost levert haar eerste productie op Oranjepop. Deze primeur vindt plaats in de Tipi met een scala aan bijzonder intieme optredens. Toneelschrijver Jibbe Willems geeft een inspirerend filosofisch relaas over de schoonheid van het mislukken en de rafelranden van de taal. Singer-songwriters Minka Hebing & Eva Van Pelt, Lise Low en Chayah van Diermen doen hun verhaal uit de doeken met mooie, eerlijke liedjes. Ook Hanna Meyerholz, Connect en Salisbury zullen de Tipi wederom tot de place to be in het Hunnerpark maken. In een tweede Tipi zullen de schrijvers en dichters van WAAI in naam van De Nieuwe Oost live een zine maken. De Nieuwe Oost staat voor nieuwe, inspirerende en ongewone producties van eigen bodem. Ontdek wat dit nieuwe productiehuis te bieden heeft, regel je plekje in de Tipi.

Op het 3voor12 gelderlandpodium luister je naar Aafke Romeijn en haar piano. Lokaal en regionaal scoorde ze goed met haar debuut Stella Must Die. Inmiddels is ze bezig met een nieuwe ep, Stella - The Cold Case. Haar krachtige maar tegelijkertijd fragiele stemgeluid bracht haar vorig jaar in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Victoire & Raw Foodz vielen dit jaar op tijdens de Gesel XL. Het duo dat zijn roots heeft in de Nijmeegse hiphopscene, verwacht een flinke boost te maken dit seizoen en start daarmee op Oranjepop. Het 3voor12 gelderlandpodium presenteert verder Leeways, Taxidermist, Liquid Snow en Gardenfest die het podium afsluiten met hun dansbare electro.