Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met wereldprimeur op 14 mei Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met wereldprimeur op 14 mei

Dead Neanderthals en Geiser komen het dak van Merleyn eraf blazen

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met wereldprimeur op 14 mei

Dead Neanderthals en Geiser komen het dak van Merleyn eraf blazen

Zaterdag 14 mei zal Merleyn de plek zijn waar het eerste optreden van Dead Neanderthals zal plaatsvinden. Kortom een wereldprimeur van dit jazz/grindcore duo, dat nu al te beluisteren is op de 3VOOR12 Luisterpaal. Tevens zal het onvolprezen Geiser het podium in Nijmegen van een geluidsmuur voorzien, die zijn weerga niet kent. Wil je er gratis bij zijn? Lees dan snel verder!

Dead Neanderthals en Geiser komen het dak van Merleyn eraf blazen

Deze Club 3VOOR12/ Arnhem-Nijmegen in Merleyn staat in het teken van twee bijzondere, niet alledaagse bands. Het verlaten van gebaande paden hebben zij tot hun specialiteit verheven. Het experiment wordt niet geschuwd. Beide bands hebben daarnaast als overeenkomst dat ze voortkomen uit het beste dat de regio de afgelopen jaren heeft voortgebracht.

We beginnen de avond met de wereldprimeur van Dead Neanderthals, een spin-off van de onvolprezen Do Not Run We Are Your Friends. Dit duo komt bewapend met drums en saxofoon een overdonderende bak grindjazz over het publiek heen storten. Hun digitaal uitgebrachte ep's ‘Dead Neanderthals’, ‘The V-Shaped Position’ en ‘The Saw’ krijgen in binnen- en buitenland lovende recensies. En terecht. Verwacht een mix van jazz en grindcore blastdrums die in de verte doet denken aan het geniale werk dat John Zorn samen met Extreme Noise Terror heeft gedaan. Zorg dat je bij deze wereldprimeur van Dead Neanderthals bent.

Uit Dead Man Running werd inmiddels al weer een tijd geleden Geiser geboren. Desolate noise, psychedelisch quintet, Arnhems-Nijmeegse geluidsmuur, booty shaking riffs, weirde baard verdwaald in een geluidslandschap en een roestig wrak van een lang geleden verloren gewaande stoomboot. Nijmeegs antwoord op The Melvins, Motorpsycho en Neurosis. Zo omschrijven ze het zelf en daar valt nauwelijks iets aan toe te voegen, behalve dat hun live reputatie blijft groeien. Deze band is zo uniek dat referenties altijd de plank mis slaan, maar we zitten er niet ver naast met een mix van The Melvins, Motorpsycho, Neurosis en Captain Beefheart in zijn beste tijd. Voorwaar geen slechte namen om mee vergeleken te worden.

The V-Shaped Position van Dead Neanderthals op de luisterpaal beluisteren? klik hier.

We geven 2x2 kaarten weg. Mail ‘Dead Geiser’ naar prijsvraag@3voor12arnhemnijmegen.nl voor aanstaande donderdag 11.57 uur en wie weet ben je er zaterdag bij in Merleyn!

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen is een initiatief van stichting PAN, Merleyn, KCG en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland