Les Trucs verlaat eigen feestje te vroeg

Regen die niet valt verstoort optreden

Tekst: Erik Nijsten ,

De vrolijke 8 bit-electro-breakcore van Les Trucs krijgt menigeen aan het dansen. Helaas verlaat Les Trucs zijn eigen feestje veel te vroeg.

Regen die niet valt verstoort optreden

De vrolijke 8 bit-electro-breakcore van Les Trucs krijgt menigeen aan het dansen. Helaas verlaat Les Trucs zijn eigen feestje veel te vroeg.

CONCERT
Les Trucs, Barbarossa Ruïne, vrijdag 22 juli

MUZIEK
Electro-breakcore met veel 8 bit-geluidjes. 

PLUS
Eerder dan gepland staan Tobi en Charlotte, het duo dat samen Les Trucs vormt, voor de Barbarossa Ruïne. Beiden dragen een rugzak waar een lamp uitsteekt en die vol zit met allerlei elektronische gadgets. Het ziet er prima uit en gecombineerd met hun vrolijke muziek moet het lukken om er een feestje van te bouwen. In het begin is de set nogal rommelig. De techniek zit ook niet mee, want de stroom valt uit, maar met humor lukt het Les Trucs om de aandacht van het publiek vast te houden. Als alles weer in orde is, begint Les Trucs met echt musiceren. De breakcore doordrenkt met keyboard en 8 bit-geluidjes klinkt prima en het speelse nummer Der Singende Idiot krijgt veel mensen aan het dansen. Het is het hoogtepunt van de set.

MIN
Na het eerder genoemde nummer houdt Les Trucs het voor gezien. De tijd is nog lang niet vol gespeeld, maar Les Trucs houdt er gewoon mee op. Zelf geven ze aan dat het regent en zij willen hun apparatuur niet in de regen laten staan. Regen? Er is welgeteld een druppel gevallen. Heel ondankbaar om het publiek op een festival zo achter te laten.

CONCLUSIE
Muzikaal laat Les Trucs zich van haar beste kant zien. Richting het publiek en organisatie van de-Affaire heeft de band zich van haar slechtste kant laten zien door veel te vroeg te stoppen. Een tip: ga volgende keer gewoon op het podium staan, daar is het droog.

CIJFER
5,5