Hete Chilenen van Keko Yoma bouwen een fiesta van jewelste Hete Chilenen van Keko Yoma bouwen een fiesta van jewelste

Flamboyante flashmob-band zorgt voor een massale chaos

, Tekst: Paul Aerts

Hete Chilenen van Keko Yoma bouwen een fiesta van jewelste

Flamboyante flashmob-band zorgt voor een massale chaos

Tekst: Paul Aerts ,

De mannen van Keko Yoma hebben de lach aan hun kont hangen. Hun optreden is als een flinke mep tegen een goedgevulde piñata

Flamboyante flashmob-band zorgt voor een massale chaos

De mannen van Keko Yoma hebben de lach aan hun kont hangen, hun optreden is als een flinke mep tegen een goedgevulde piñata.

CONCERT
Keko Yoma, Lift!, dinsdag 19 juli 2011

MUZIEK
Lady Gaga, Michael Jackson, Metallica, Guns ‘n’ Roses, Earth Wind & Fire, Rammstein en the Doors, verpakt in hyperactieve ska, rock en reggae door vier knotsgekke Chilenen.

PLUS
Deze band weet heel goed hoe een feestje gevierd moet worden. Met alles en iedereen erbij! Ze gloriëren in de meest absurde parodieën op voornamelijk Amerikaanse bands. Ritmisch kunnen ze zo veel dat de mogelijkheden tot variatie eindeloos lijken. Ze maken een flauwe geluidjesmachine. De eerste crowdsurfer bij dit podium is een feit. De langste polonaise (of zoals ze zelf zeggen: the human train) van Nijmegen sinds de Dag van het Levenslied ook. Hossen en springen op de aanstekelijke ska-klanken van Keko Yoma is het devies wat door vrijwel iedereen wordt opgevolgd. Niets is te gek voor de Zuid-Amerikanen en de hele fopgarderobe wordt geplunderd. De zanger valt neer, waarop een medicijnman hem van het podium draagt. Michael Jackson wordt geïmiteerd en Guns ‘n’ Roses wordt door de mangel gehaald. De zomerfiesta barst los in het valkhofpark.

MIN
Het is inmiddels net zo heet als in Chili geworden, en dat voelt heel anders aan met onze luchtvochtigheid.

CONCLUSIE
Deze recensie is net zo chaotisch als het optreden.

CIJFER
9

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland