Der Warst slingert alle kanten uit Der Warst slingert alle kanten uit

Een zooitje aan lompe beats

, Tekst: Sebastiaan Bevers

Der Warst slingert alle kanten uit

Een zooitje aan lompe beats

Tekst: Sebastiaan Bevers ,

Altijd leuk als spelcomputers voor dance worden gebruikt. In het geval van Der Warst zou je de computers liever gebruiken voor spelletjes.

Een zooitje aan lompe beats

Altijd leuk als spelcomputers voor dance worden gebruikt. In het geval van Der Warst zou je de computers liever gebruiken voor spelletjes.

CONCERT
Der Warst, Barbarossa, dinsdag 19 juli 2011

MUZIEK
Lompe Gameboy-techno van Duitse makelij

PLUS
Altijd wel leuk om te zien als dj’s aan de slag gaan met spelcomputers. Der Warst, ook bekend onder de naam Simon Schäfer, heeft in zijn repertoire een Nintendo DS, een Gameboy en de altijd betrouwbare Super NES (die van mij werkt ook nog steeds!). De beats zijn lomp en keihard en er valt goed op te dansen. Der Warst zelf gaat ook enthousiast tekeer.

MIN
Tja, prachtig om te zien dat onze Duitse vriend het allemaal fantastisch vindt maar genieten is het niet. Het optreden is goed als er een beetje richting inzit. Echter, die is nauwelijks te bekennen. Der Warst geeft aan het begin aan dat hij geen idee heeft waar het heen gaat. Dat is te zien. Als een bezeten spookrijder slingert hij alle kanten van de weg op. Het is een onsamenhangend zootje. De slechte voorbereiding maakt zich kenbaar in de pauzes tussen de nummers. Die zijn te lang omdat Schäfer moet uitvogelen wat hij nu eens kan doen. Het is tenenkrommend om naar te kijken. De extra’s hebben jammer genoeg geen toegevoegde waarde. De animaties op de achtergrond zijn slaapverwekkend. En zo ’n vervormde stem om te praten is best geinig als je een enkel woord zou verstaan.

CONCLUSIE
In plaats van het optreden van Der Warst had de-Affaire een Tetris-toernooi moeten organiseren.

CIJFER
4

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland