De gezapige droomwereld van Pioneers of Love

Tijdsduur van het optreden had gehalveerd mogen worden

Tekst: Paul Aerts ,

Van ver boven de rivieren komt deze indieband, ze maken vrij aardige muziek die goed genoeg is voor airplay op 3FM, maar meer ook niet.

Tijdsduur van het optreden had gehalveerd mogen worden

Van ver boven de rivieren komt deze indieband, ze maken vrij aardige muziek die goed genoeg is voor airplay op 3FM, maar meer ook niet.

CONCERT
Pioneers of Love, Lift! podium, woensdag 20 juli 2011

MUZIEK
Catchy psychedelische indiepop uit Leeuwarden. Interpol met een vleugje Placebo. Hun single Walhalla is geliefd op 3FM.  

PLUS
Pioneers of Love maakt best leuke muziek. De zanger is erg toonvast en veel foutjes zijn er niet te bespeuren. Het begint wat iel met Undress Me Now, maar vanaf het derde nummer komt het viertal met een wat voller geluid dat lekker in het gehoor ligt. De zanger heeft een erg mooie stem. Ook fijn is dat de teksten die ze zingen, in tegenstelling tot veel andere bands in hun genre, wél te verstaan zijn.  

MIN
Die verstaanbare teksten zijn nou niet bepaald van Vondeliaanse klasse. Het gaat allemaal over traantjes veroorzaakt door stomme meisjes en kijk-mij-nou-een-beetje-onzeker-zijn. Ook wat de muzikale omlijsting betreft gebeurt er niets spannends. Gezapigheid slaat toe en het kabbelt allemaal maar een beetje voort tot het echt ronduit saai is. Als er tranen weg te vegen zijn, dan komen die niet van ontroering maar van het gapen.  

CONCLUSIE
Pioneers of Love heeft wel potentie, maar dan moeten ze toch echt wat verrassende elementen in gaan bouwen. De cover Where The Love Is van de ouwe indieband The Sound zegt genoeg, zelfs met een cover zoeken ze een band die ontzettend veel op hen lijkt. Leuk voor 3FM hoor, een paar hitjes trek je nog wel, maar een set van drie kwartier is echt te veel. Ze mogen dan pioniers van de liefde zijn, pioniers van de nieuwe indiepop zijn ze in ieder geval niet.

CIJFER
5.5