Blues Brother Castro bezweert publiek Blues Brother Castro bezweert publiek

Verveling breekt echter de betovering

, Tekst: Joeri Pisart

Blues Brother Castro bezweert publiek

Verveling breekt echter de betovering

Tekst: Joeri Pisart ,

Enige tijd was er geen nieuws rondom het in de underground toch vrij succesvolle Blues Brother Castro. Tot afgelopen jaar opeens nieuwe plaat 'Out On The Beach' verscheen. De-Affaire is de laatste van een reeks succesvolle shows na de release.

Verveling breekt echter de betovering

Enige tijd was er geen nieuws rondom het in de underground toch vrij succesvolle Blues Brother Castro. Tot afgelopen jaar opeens nieuwe plaat Out On The Beach verscheen. De-Affaire is de laatste van een reeks succesvolle shows na de release.

CONCERT
Blues Brother Castro, Lift!, donderdag 21 juli

MUZIEK
Geen blues, maar afwisselend vrolijke en grillige noisepop met samenzang tussen man en vrouw.

PLUS
Leon Caren is frontman bij uitstek. Als hij even uitrust van het rondspringen op het podium alsof het een trampoline is, volstaan getergde blikken en heftige handgebaren. Door specifieke frases te herhalen wordt het nog intenser. "Coming closer to God" blijft hij in Summer Convention schreeuwen, het publiek komt een heel eind met hem mee.

MIN
Geen flauw idee wat er precies tijdens de drie kwartier durende soundcheck is uitgespookt, maar tijdens de eerste nummers is Leon's slaggitaar onhoorbaar waardoor de balans in het geluid zoek is. Eenmaal bijgedraaid blijft een solide show over, die richting het einde toch afzwakt. Bassist en drummer blijven namelijk stevig doordreinen, zodat een spanningsboog uitblijft. Misschien is een uur Blues Brother Castro net te lang.

CONCLUSIE
Oogjes wegdraaien tot je scheel ziet.

CIJFER
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland