Record Store Day in Gelderland met instore optredens en andere activiteiten Record Store Day in Gelderland met instore optredens en andere activiteiten

Filmhuis Focus in Arnhem vertoont de hele dag muziekfilms en optredens

, Tekst: Redactie / Foto: Archief

Record Store Day in Gelderland met instore optredens en andere activiteiten

Filmhuis Focus in Arnhem vertoont de hele dag muziekfilms en optredens

Tekst: Redactie / Foto: Archief ,

Zaterdag is het Record Store Day, de dag dat onafhankelijke platenzaken wereldwijd in de spotlights staan met optredens en acties. inmiddels begint dit fenomeen ook het Europese continent te veroveren. Daarom is het voor de Nederlandse muziekliefhebber een dag die omcirkeld moet worden in de agenda.

Filmhuis Focus in Arnhem vertoont de hele dag muziekfilms en optredens

Op zaterdag 16 april 2011 is het Record Store Day, de dag dat de onafhankelijke platenzaken wereldwijd in de spotlights staan met exclusieve releases, optredens en veel acties. In Amerika al enige jaren een groot succes, en zo langzamerhand begint dit fenomeen ook het Europese continent te veroveren. Daarom is het ook voor de Nederlandse muziekliefhebber een dag die omcirkeld moet worden in de agenda.

Velvet Music in Ede verwelkomt Handsome Poets (14.00), Joris Linssen & Caramba (14.45) en Jack Butler (16.30).

Bij de Waaghals komt Roy Santiago een optreden geven. Hij doet dit zowel in Nijmegen (12.00) als in Arnhem (14.00).

Ook Kroese pakt in beide steden flink uit met instores. In Arnhem komen Marike Jager, De Staat, Blaudzun en Go Back To The Zoo langs, terwijl in Nijmegen Blaudzun, Bert Hoogma en Marike Jager van de partij zijn.

In Beesd doet webwinkel ’t Vinyl Gilde waar het om draait op Record Store Day: platen draaien! Er staan een paar banken om op neer te ploffen en het koffiezetapparaat pruttelt de hele dag. Lekker ontspannen in een huiskamersfeer terwijl je ondertussen luistert naar één van de Record Store Day-uitgaven. Het is de enige dag dat ’t Vinyl Gilde daadwerkelijk te bezoeken is, dus grijp je kans!

Dit jaar doet Focus Filmtheater Arnhem er in samenwerking met De Waaghals, Play it again en Kroese nog een schepje bovenop. Van 12:00 tot 16:00 ‘s middags en van 24:00 tot 04:00 in het holst van de nacht is er een uitgebreid filmprogramma in de drie zalen van Focus. Daarnaast vind er ook nog een heel ruim muziekprogramma plaats. Fruit Of The Original Sin, Roy Santiago, The Jacobites, Diggeth, Okieson, Indasol en Ash One maken hun opwachting. Wat betreft muziekfilms komt de muziekliefhebber ook ruimschoots aan zijn trekken: Story Of Anvil, The Runaways, I Need That Record! en High Fidelity worden in de middag vertoond, het avondprogramma blijft nog een grote verrassing, maar het kan zomaar dat je films over Neil Young, Mötorhead en Joy Division te zien krijgt. Daarnaast wordt er gedebateerd over het belang van platenzaken.

 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland