Een koninklijk interview met Easy Trigger

Nijmeegse band op 3VOOR12/Gelderland podium

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op 30 april is het weer zo ver: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Dit jaar presenteert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen er voor het eerst een 3VOOR12/Gelderland podium met The Jacobites, Roy Santiago, Easy Trigger, Discipline & Rather Real, Little Things That Kill, The Gospel en Routines. Tijd om alle bands te onderwerpen aan een aantal koninklijke vragen. Vandaag: Easy Trigger.

Nijmeegse band op 3VOOR12/Gelderland podium

Op 30 april is het weer zo ver: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Dit jaar presenteert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen er voor het eerst een  3VOOR12/Gelderland podium met The Jacobites, Roy Santiago, Easy Trigger, Discipline & Rather Real, Little Things That Kill, The Gospel en Routines. Tijd om alle bands te onderwerpen aan een aantal koninklijke vragen. Vandaag: Easy Trigger.

Hoe gaan jullie Koninginnenacht doorbrengen?

Het oorspronkelijke plan was om ons in de kelder op te sluiten en een biertje op Bea te drinken. Waarschijnlijk gaan we toch naar het concert van Patrick Watson met het Concertgebouworkest in Amsterdam.

Ben je wel eens als bezoeker op Oranjepop geweest? Zo ja, wat is het beste optreden dat je daar gezien hebt?
Jazeker. Het beste optreden was het Antwerp Gypsy Ska Orchestra. Die lui sloten af met een zinderende show waar iedereen als een gek tekeer op ging.

Wie mag volgens jou niet ontbreken op Oranjepop? En waarom
?
Je moeder, maar dat kan je beter aan haar vragen.

Wie is de koningin van de Nederlandse muziekscene?
Liesbeth List, zonder twijfel. Aangezien Ramses toch de koning was. Bovendien is er geen betere manier om slechte recensies of een mak publiek te boven te komen dan gezamenlijk straalbezopen mee te huilen op haar versie van Non, Je Ne Regrette Rien.

Naar wie zou jij wel eens een waxinelichtjeshouder willen gooien?
Wij zijn ontzettend lieve jongens. Meerdere malen zijn we zelfs tot ideale schoonzonen gekroond. Het is ronduit onbeschoft om zomaar een waxinelichtjeshouder naar iets of iemand te slingeren. Dat laten wij dan ook.

Welke plaat of cd hoop je ooit nog tegen te komen op de vrijmarkt?
Grand Guignol van John Zorn. Als je als saxofonist zo kan klinken, mag je jezelf best op de schouder tikken. Eigenlijk kennen we niets wat harder is dan dit. En moet niet iedereen een plaat van The Dillinger Escape Plan in huis hebben?

Tot slot, Beatrix of Willem Alexander?
Het heet toch niet voor niets Koninginnedag? Beatrix uiteraard.