Merleyn verwerft status Kernpodium Merleyn verwerft status Kernpodium

Landelijke erkenning door Nederlandse Fonds voor Podiumkunsten+

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Merleyn verwerft status Kernpodium

Landelijke erkenning door Nederlandse Fonds voor Podiumkunsten+

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Merleyn krijgt landelijke waardering door toekenning van de Kernpodium-status door het Nederlandse Fonds voor Podiumkunsten+. In 2008 nam Doornroosje het noodlijdende podium onder haar vleugels en sindsdien gaat het crescendo. Naast erkenning mag het podium aanspraak maken op subsidie.

Landelijke erkenning door Nederlandse Fonds voor Podiumkunsten+

Merleyn krijgt landelijke waardering door toekenning van de Kernpodium-status door het Nederlandse Fonds voor Podiumkunsten+. In 2008 nam Doornroosje het noodlijdende podium onder haar vleugels en sindsdien gaat het crescendo. Een stevige revitalisering van de programmering is hiervan de voornaamste oorzaak. Merleyn spitste zich toe op het programmeren van bands en stootte haar café-functie grotendeels af.

De nieuwe status maakt dat Merleyn nu ook aanspraak kan maken op subsidie van het NFPK+. Deze subsidie heeft ten doel een structurele bijdrage te leveren aan de kwaliteit en ontwikkeling van Nederlandse popmuziek door optredens van Nederlandse artiesten te stimuleren en bij te dragen aan een stabiel Nederlands popcircuit. De subsidie is niet structureel en dekt alleen kosten bij concerten die voldoen aan bepaalde criteria.

Merleyn richt zich de afgelopen tijd op het programmeren van buitenlandse acts die op het punt van doorbreken staan, zonder daarbij het muzikale experiment uit het oog te verliezen. Daarnaast biedt het programma regelmatig een podium voor nationale en lokale acts. Zo houdt ook 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen haar clubavonden met lokaal talent in Merleyn. Merleyn is erg blij met de verkregen status van Kernpodium en stelt de ingeslagen koers in 2010 te zullen voortzetten. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland