Bandito steelt wederom de show Bandito steelt wederom de show

Voor Judas’ Wolf de eerste echte gig, voor TAP de laatste in Nijmegen

, Tekst: Bernard Bodt / Foto's: Tineke Terken

Bandito steelt wederom de show

Voor Judas’ Wolf de eerste echte gig, voor TAP de laatste in Nijmegen

Tekst: Bernard Bodt / Foto's: Tineke Terken ,

Ondanks dat slechts een handjevol mensen de moeite had genomen om naar de Staddijk te komen geeft Nijmegen Rock City wederom een prima visitekaartje af. Onder aanvoering van koploper Bandito neemt nieuwkomer Judas’ Wolf het stokje over van TAP dat voor het laatst in Nijmegen te zien was.

Voor Judas’ Wolf de eerste echte gig, voor TAP de laatste in Nijmegen

Met meer fotografen dan publiek voor het podium opent Judas’ Wolf klokslag half acht de avond in de Staddijk. Judas’ Wolf is een nieuwe naam vanuit Nijmegen Rock City. Het optreden vanavond is pas hun eerste officiële optreden. De band timmert sinds maart 2009 aan de weg. Het lijkt erop dat de gitarist de plaatselijke muziekhandel geplunderd heeft. Nooit eerder zag ik een dergelijke collectie effectpedalen bij elkaar. Zoiets schept natuurlijk een bepaalde verwachting. Een verwachting die in de loop van de slechts een half uur durende set aardig wordt ingelost. De muziek lijkt te zwalken tussen de typische jaren ‘70 hardrock aan de ene kant en aan de andere kant meer psychedelische rock zoals we dat kennen van bands als The Soft Machine en Pink Floyd. Speltechnisch is het allemaal dik in orde, maar er moet nog hard gewerkt worden aan de podiumpresentatie. Verstoppen in een dikke laag rook is niet de oplossing. Meer interactie is gewenst, ook al is er weinig publiek, voordat we nog om stoelen gaan vragen.

TAP laat zien dat hoe het wel moet. Maar dat mag ook wel na ruim 7 jaar. Het optreden is het laatste op Nijmeegse bodem. Gelukkig ziet TAP dat niet als een verplichting, maar als een laatste kans om een goede indruk achter te laten, waarin ze met lof slagen. Het motto van vanavond is dan ook “It’s better to burn out than to fade away”.   Hoogtepunt is het op TAPse wijze verbouwde CCR nummer Run Through The Jungle met magistraal baswerk van Nick. Wil je TAP nog voor een laatste keer aan het werk zien? Dan is er nog één mogelijkheid en wel op vrijdag 23 oktober in The Stage. Ik zeg: Doen!!

De Staddijk is een prima locatie voor rockbands, het is alleen jammer dat Nijmeegse rockliefhebbers de locatie niet zo weten te vinden. Het is dan ook eigenlijk te triest voor woorden dat een band als Bandito voor slechts een handjevol mensen moet optreden. De band, die op 18 december 2009 dan eindelijk de lang verwachte cd uitbrengt, is live ondertussen een fenomeen aan het worden. In korte tijd hebben ze vrijwel de gehele regio platgespeeld met hun aanstekelijke rock doorspekt met een fikse portie humor. Naast eigen nummers schamen ze zich niet voor het spelen van een goede cover. Vanavond wordt er uitgepakt met Fuel van Metallica. En zowaar krijgt de band de hele Staddijk aan het headbangen. Bandito heeft feilloos door hoe je het publiek voor je wint. Nee, deze band komt er wel.  

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland