Groningse band Link hoogtepunt van Fun Fun Fun

Carnaval in de Bijstand: punk, punk, punk!

Tekst: Paul Benschop ,

Vier punkbands, een volgepakte kroeg, koud bier en gratis entree. Vier ingrediënten voor een knusse punkavond in Kafe de Bijstand.

Carnaval in de Bijstand: punk, punk, punk!

Aftrappende band Bates Motel is net klaar als ik nog redelijk vroeg in de Bijstand kom, maar de reacties op deze jonge hardcore band zijn naar verluid positief.
De volgende in rij is de nieuwe Nijmeegse band The Arrangement. Nieuw, maar zeker niet onbekend. The Arrangement is min of meer de voorzetting van Last To Go. Nadat Last To Go het een aantal jaar geleden voor gezien hield, bleven drie van de vier (minus de zanger) samen repeteren. Veel haast hadden de heren niet, want na drie jaar repeteren is dit hun eerste optreden.
Waar Last To Go een aanstekende mix van streetpunk en skapunk speelde, tapt The Arrangment uit een ander vaatje; catchy skatepunk met hier en daar een vette knipoog naar het, eveneens Nijmeegse, Antillectual. 
Wellicht dat de heren te lang niet meer op het podium hebben gestaan, want een aantal nummers klinkt niet helemaal strak. Hun demo klinkt in ieder geval leuk en met dit eerste optreden, ditmaal níet over de versterkers van The Bips, leveren ze een aardig visitekaartje af.
Hierna is het de beurt aan Link. Zelf omschrijven de vier dames en heer hun muziek als ‘kut punk uut grunn’, maar ze stellen alles behalve teleur. De band speelt strak en met veel enthousiasme en doet me erg denken aan de Nederlandse punk uit de jaren ’80. De muziek is wat zwaarder en klinkt moderner, maar toch spoken tijdens het optreden namen door mijn hoofd als Amsterdamned, Outlawz en Pistache BV. Zeker onthouden deze band!
Hekkensluiter The Accelerators is aan mij minder besteed. Strakke Amerikaans klinkende punkrock, labelmaten van The Apers. Dit soort muziek doet het zeker goed in thuisregio Rotterdam en ook in de rest van Nederland begint het langzaam aan te slaan, maar ik ben nog niet overtuigd. Misschien is het contrast met de voorgaande bands te groot, misschien sta ik er niet open voor, maar wat mij betreft was Link een betere afsluiter geweest.