De Affaire - Het Jan Reinen kwartet weet de regen weg te spelen De Affaire - Het Jan Reinen kwartet weet de regen weg te spelen

De gemoedelijke jazz warmt het Waalstrandje op

, Thomas Terlouw,

De Affaire - Het Jan Reinen kwartet weet de regen weg te spelen

De gemoedelijke jazz warmt het Waalstrandje op

Thomas Terlouw, ,

Ook deze avond werd er voor de fijnste jazzmuziek weer druk heen en weer gependeld tussen het vasteland en Habana aan de Waal. Ondanks de regen wist het Jan Reinen kwartet met de bekende saxofonist Rinus Groeneveld het publiek warm te maken voor hun feelgood jazz.

De gemoedelijke jazz warmt het Waalstrandje op

Na het pontje af te stappen, kom ik aan op een wat dunner bevolkt Waalstrandje. Het is grauw buiten en het begint al wat te druppelen. Gelukkig staat er een overdekt tentje waar ik even kan schuilen. Een paar meter verderop staat een jazzband zoals je deze zou verwachten. Deze mannen maken gemoedelijke warme jazz met veel snelle loopjes op keyboard en saxofoon. Het is fijn dat de muziek het innerlijk een beetje opwarmt, want buiten wordt het alsmaar kouder en de regen zet door. Het Jan Reinen kwartet belooft ons dat ze de regen zullen weg spelen met een aantal zonnige nummers, waar ze goed in slagen. De jazz die hier vanavond gemaakt wordt, is lekker hectisch en gemoedelijk, de drukke stad aan de overkant van de Waal dient als visuele ondersteuning van de muziek. De bedrijvige toonschalen muziek zou het publiek kunnen aanzetten tot bedrijvigheid. De meeste mensen echter zitten lekker te kletsen onder het tentje en halen af en toe eens een nieuw pilsje. De feelgood jazz van het kwartet dient zich gelukkig ook hier uitstekend voor. De muziek is makkelijk te happen en maakt af en toe gebruik van bekende melodie├źn uit de popmuziek.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland