De Affaire - Er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken bij Zita Swoon De Affaire - Er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken bij Zita Swoon

Wereldmuziek in een wereldpark

, Tekst: Edwin Niemantsverdriet / Foto's: Hans Kreutzer,

De Affaire - Er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken bij Zita Swoon

Wereldmuziek in een wereldpark

Tekst: Edwin Niemantsverdriet / Foto's: Hans Kreutzer, ,

Zondagmiddag is het heerlijk je eerste zomerfeestkater wegwerken bij het indrukwekkende optreden van Zita Swoon. Stef Kamil en zijn mannen en vrouwen hebben er op deze bloedhete middag ontzettend veel zin in om een zinderende show neer te zetten.

Wereldmuziek in een wereldpark

Zo vroeg op de middag loopt het al lekker vol voor het Saddlespan, in afwachting van Zita Swoon. Waar eerst nog fronsend naar het tijdsschema werd gekeken, blijkt het een voltreffer te zijn om Zita Zwoon op dit tijdstip hun kunsten te laten vertonen. Nijmegen blijkt niet voor niets vroeg uit de veren op de tweede dag van de Zomerfeesten, want we worden getrakteerd op een geweldig optreden van Stef Kamil Carlens en zijn band! Alle klassiekers komen voorbij, meestal gegoten in de inmiddels bekende nieuwe formule met backing vocals van de Afrikaanse engeltjes. Catchy nummers als ‘Disco!’ passen niet helemaal in dit plaatje, maar nummers als ‘I Feel alive in the City’ en ‘Big City’ van de gelijknamige laatste cd worden intens en zinderend ten gehore gebracht. Zo zorgt niet alleen de zomerse temperatuur voor een heerlijk zwoele zomerbries in het mooie Valkhofpark. De gehele band bruist van enthousiasme en er wordt regelmatig contact gezocht met het publiek. Disco, soul en chansons komen afwisselend voorbij, stuk voor stuk extatisch neergezet. Met als hoogtepunt de ode aan Stef Kamils muze Josie, in het breekbare ‘Our Daily Reminders’, begeleidt door Tom Pintens op piano. Uiteindelijk wordt weer bevestigd dat hoe vaak je Zita Swoon ook live ziet spelen, er telkens weer iets nieuws te ontdekken valt in de wereldmuziek van de Belgische formatie.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland