De Affaire - Enthousiasme The Robocop Kraus slaat over op publiek De Affaire - Enthousiasme The Robocop Kraus slaat over op publiek

Britse waverock uit Duitsland slaat enorm aan

, Tekst: Henri Slatius / Foto's: Paul van Dijk,

De Affaire - Enthousiasme The Robocop Kraus slaat over op publiek

Britse waverock uit Duitsland slaat enorm aan

Tekst: Henri Slatius / Foto's: Paul van Dijk, ,

Lang voordat hippe bandjes als Franz Ferdinand en Maxïmo Park doorbraken bij het grote publiek, was er in Duitsland al een band die nadrukkelijk uit het onuitputtelijke jaren tachtig vaatje tapte. The Robocop Kraus verzorgde donderdag op de Voerweg een spetterend optreden.

Britse waverock uit Duitsland slaat enorm aan

De dansbare mix van new wave, punkrock en disco van The Robocop Kraus bereikte een voorlopig hoogtepunt met het album ‘They Think They Are Robocop Kraus’ uit 2005. Live blijkt de Duitse band uitstekend in staat te zijn dit allegaartje aan stijlen goed over te laten komen. Bovendien weet het Neurenbergse gezelschap aan te voelen wat er van een band verlangd mag worden om een vrolijk feestje te bouwen. De bandleden zijn prima op elkaar ingespeeld. De vocale capaciteiten van zanger Thomas Lang zijn niet erg indrukwekkend, maar de charismatische frontman compenseert dat met een flinke dosis energie. Daarnaast doen zijn kronkelende bewegingen sterk denken aan de betreurde Ian Curtis van Joy Division. Het publiek reageert in eerste instantie vrij tam op het spetterende optreden, maar naarmate het optreden vordert valt er een steeds groter aantal knikkende hoofden waar te nemen. Wanneer het enthousiasme van de swingende bandleden en de voorste rijen van het publiek overslaat op de rest van de aanwezigen, wordt het echt indrukwekkend. Hoogtepunt van de set is het nummer ‘Fake Boys’ dat enthousiast wordt meegebruld. De keuze om in de toegift een ingetogen nummer te spelen is een klein smetje, want de uitbundigheid lijkt een beetje te zijn verdwenen. Desondanks heeft The Robocop Kraus aangetoond garant te (kunnen) staan voor een uitermate boeiend optreden. In september verschijnt het nieuwe album van de band, gevolgd door een optreden op 1 november in Doornroosje. Komt allen!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland