Met regelmaat schuift 3voor12 Gelderland zeven vragen onder de snoet van een interessant persoon uit de Arnhems-Nijmeegse muziekscene. Een producer, een muzikant, misschien een dj of een programmeur. Deze keer: Merijn en Jasper van The Biarritz Boys.

De muzikale carrière van The Biarritz Boys staat geheel in het teken van surf/instro. De band heeft op dit moment als belangrijkste doel: optreden! De naam The Biarritz Boys verschijnt dan ook steeds vaker op posters in de Nijmeegse muziekscene. Tussen het optreden door hadden bassist Merijn en gitarist Jasper even tijd voor onze zeven vragen.

1. Wat is je grootste blunder in je 'muzikale leven'? Merijn: Ik heb nooit echt grote blunders gemaakt tijdens het spelen. Af en toe speel je er een beetje naast, maar dat hoort erbij. Jasper: M'n kabel eruit trekken tijdens een move op het podium. Is gelukkig niet zo erg als mijn bandcollega Miel die een heel nummer vol overtuiging en met bijpassende choreografie gespeeld heeft zonder ingeplugd te zijn...

2. Welk nummer heb je vanochtend als laatste gedraaid? Merijn: Ik luister momenteel op nostalgische wijze naar een live- registratie van een Green Day-concert uit 1994. Vond ik vroeger een leuke band. Vanochtend nog de Paladins gedraaid. Jasper: 'Ecstasy' van zZz. Was fijn.

3. Wat kan er volgens jou verbeterd worden aan de muziekscene in Arnhem-Nijmegen? Jasper: Tja, Arnhem is vooral een plek voor harde stijlen als punk/metal/hardcore. Dat gaat prima, maar buiten dat gebeurt er heel weinig. In Nijmegen heeft de underground dance lang hoogtij gevierd ten koste van de pop/rock. Die balans komt weer iets terug. Ik vind het jammer dat een zaal als Merleyn maar niet van de grond komt als concertpodium. Ze boeken vaak prima bands op de woensdag, er komt alleen geen kip naar kijken. Zo heb ik ooit The Skidmarks op hun afscheidstournee voor letterlijk vijf man daar zien spelen. Waarschijnlijk typisch zo'n avond waarop die mannen dachten: "Het is maar goed dat we ermee ophouden!" Tragisch!

4. Wat is de beste manier om dood te gaan? Merijn: Nou nou, hoor ik daar nu gothische vleermuizen fladderen? Beetje depri vraag, nietwaar? Ik ga deze vraag maar even op 'Titanic'-wijze beantwoorden: "I'm gonna die an old man, warm in my bed... Many years from now." Jasper: Van je surfplank vallen in een brute pipeline en dan nét niet gered kunnen worden door David Hasselhof in full baywatch outfit.

5. Underground waardering of megasucces? Jasper: Een megahit scoren met een vies glad instrumentaaltje, alle poen die je ermee verdient verbrassen aan vreten en bier en dan als een vetzak met dikke mat in de nek de rest van je leven dat ene hitje op bruiloften en partijen spelen. Heerlijk!

6. Wat is de beste band/muzikant/dj in de regio Arnhem-Nijmegen? Merijn: Forrest of the Tiny People. Nee, doe toch maar Hightime Amplifier. Ach... Ik ga dan toch maar voor Harries'89... Jasper: Ik vind de Zevende Hemel DJ's altijd wel leuk.

7. En hoe is het verder? Merijn: We zijn een fatsoenlijke website aan het bouwen. Verder zijn we best regelmatig aan het optreden. Jasper: Vooral veel optreden. Check us out!