Op vrijdagmiddag klopt er een hele delegatie lokale raptalenten aan bij de poort van Welcome to The Village. Ze hebben een missie, namelijk om te laten zien dat ook Friesland een blik talent heeft in de urban scene. Dat blik moet opengetrokken worden! Aanjager van het project, Iepen Up voorman Jacco de Boer, schakelt de expertise in van coördinator Dineke van Veen en producers Snoet & Smoel, benadert Patrick Hassenpflug van het Leeuwarder Collectief en betrekt ook Neushoorn bij MOSH FRL.

In aanloop naar Iepen Up Live: MOSH FRL op vrijdagavond tijdens Welcome to The Village spreken we met rapper en mede-oprichter van het Leeuwarder Collectief Patrick Hassenpflug en Ico Balt van het producersduo Snoet & Smoel. Uit die gesprekken straalt een enorm enthousiasme om de Friese urbanscene een gezicht te geven en te presenteren aan een breder publiek. Welcome to The Village is wat dat betreft een uitgesproken plek om dat te doen.

Het publiek dat het festival bezoekt is over het algemeen muzikaal breed georienteerd, leeftijden lopen uiteen van heel jong tot buitengewoon respectabele leeftijden en nieuwe muziek en stromingen ontdekken is eigenlijk wel één van de kerneigenschappen van Welcome to The Village. Daarom wordt er veel ruimte gegeven vanuit de festivalprogrammeurs voor dergelijke initiatieven.

De MOSHers waren vrijdagavond te vinden op het strandje bij Zuidereind. Over de brug bij DORP linksaf doemt in de verte een knus podium op waar de hiphoppers en dj's een uur lang vrij spel krijgen. DJ Quickfix & Tiago, Hassenpflug, JEB, Jenkins, Krissie, Louis Pedro, Orange Effect, Raptiel, Skedel, Ski & Simba en Yung Jamin zijn de uitverkorenen om het MOSH FRL evenemtent tijdens Welcome to The Village vorm te geven. Fotografe Annerie Huls repte zich snel naar het podium om één en ander aan sfeerbeelden vast te leggen.

Patrick Hassenpflug

Skedel & Hassenpflug

Skedel & Hassenpflug

JEB

JEB

Raptiel & Hassenpflug

Krissie & Jenkins

JEB

MOSH FRL

Yung Jamin

Krissie & Jenkins