Lijstjes zijn onoverkomelijk na een festival. Over smaak valt niet te twisten, maar we vinden lijstjes maken zo leuk. Tijdens MadNes 2018 valt het wederom weer op dat naast de kwalitatieve 'dak-eraf'-bands het muziekprogramma heel gevarieerd is door aanvullingen uit de punk(rock)scene en opzwepende ska/reggae hoek. De verslaggevers en fotografen van 3VOOR12/Friesland gooiden hun voorkeuren in de grote hoed en daarbij viel deze TOP 5 van MadNes 2018 op te maken.

#5 - Caïro Liberation Front

"Met een bak onvermoeibare energie probeert Caïro Liberation Front het MadNes pulbiek electro-chaabi voor te schotelen. Chaabi is een Egyptisch muziekgenre en de heren knallen daar opzwepende beats onder. De feestbeesten op MadNes smullen ervan."

- Marije Heida

#4 - Tusky

"Hoewel de moshpit bij Tusky een verworven smaak is voor het angstig terugdeinzende MadNes-publiek, draait een handvol liefhebbers hun handen er niet voor om."

- Merijn Siben

#3: St. Tropez

"Tijdens hun show op MadNes is de variatie doordacht, de muziek treffend en de interactie tussen de muzikanten op het podium aanstekelijk."

- Murel Fijnvandraat

#2: Electropoëzie

Een kleine groep fans begint vooraan te dansen en bij elke oproep om naar voren te komen, schuift de menigte een meter naar voren op. Zo is halverwege de set de tent tot aan buiten toe gevuld en staat in plaats van een handje fans de hele tent te dansen op de elektro beats en poëtische woorden van de mannen.

- Murel Fijnvandraat

#1: JAGD

"Spookachtige gitaareffecten, onder de huid kruipende synths en een heerlijk fel geluid: het is een behendig gebrachte muzikale omlijsting. De gitaarmelodieën klinken op hun beurt dan weer vlijmscherp, de ritmes zijn pompend en stotend en de veelvuldig herhaalde synths creëren een auditieve euforie waar je u tegen zegt."

- Merijn Siben

Eervolle vermelding - Convoi Exceptional

Ze vielen net buiten de telling van de TOP5, maar we willen ze nog wel even eervol vermelden: de mannen van Convoi Exceptional. De festivalgangers worden bij binnenkomst op vrijdagmiddag al met een groot feest onthaald en ze herhalen dit wederom in de avond op het podium van De Rits.

Lees hier nog eens de artikelen van het dossier MADNES 2018
Dagverslag vrijdag
Dagverslag zaterdag
Tokkelen met Tusky
Friezen om Utens: Lars Kroon - St.Tropez