De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Onna Limb

Sideline + Lost In The Digital Age

Zeer binnenkort komt er een EP release aan van geluidkunstenaar Onna Limb. In mei van dit jaar bracht hij in aanloop naar deze release twee tracks uit: Sideline en Lost in The Digital Age. Naast de EP zal er eveneens een expositie komen in kunstruimte H47 te Leeuwarden. Zowel de EP als de expositie worden uitgebracht en tentoongesteld onder de naam Beats Emptiness.

Lees hier nog eens het interview uit 2021 met het brein achter Onna Limb; Jochem Knoef

Releases: Sideline - 6 mei 2022 + Lost in The Digital Age - 27 mei 2022

 

 

BUOYANT

Ego Death

Waar je al niet je inspiratie op kan doen voor een video... Zo krijgen de heren van Buoyant het lumineuze idee om in Toko Saigon te Leeuwarden hun nieuwe video voor de track Ego Death op te nemen tussen de schappen van de Aziatische supermarkt. Gewillig werkt de winkeleigenaar mee en kun je in dit artikel het eindresultaat aanschouwen. Volgens de muzikanten sluit de vibe van de muziek esthetisch goed aan bij de uitgebrachte video die gemaakt is in samenwerking met de videomakers van Eyepictures.

Release: 10 juni 2022

SELMA

VIER

Op 1 juli krijgt de EP VIER van SELMA  het daglicht te zien. Hoewel deze Nederlandse EP tegelijkertijd is opgenomen met de Engelstalige EP Turn the Tide, komt VIER pas vier seizoenen later uit. En dat is niet toevallig, staat dan ook voor de vier jaargetijden. 

SELMA reist in de nieuwe EP metaforisch door de cyclus van de vier seizoenen, waarbij het opbouwen, het behalen van wat je wilt, afbouwen en het vinden van rust centraal staan. Beeldend in woorden en meeslepend in de muziek worden de seizoenen verbonden aan ervaringen die bij elke fase komen kijken. Maar ook de keerzijden ervan.

De nummers zijn gelaagd, divers en energierijk. We moedigen je aan om de onrust van je af te dansen, de roze zonnebril lekker op te houden, maar ook de donkere nachten te omarmen.

Release: 1 juli 2022

Asilah

Grimmen en Sniklachjes

Onder het pseudoniem Asilah maakt de geboren en getogen Faisal Benmhammed sinds een jaar of vier Nederlandstalige popliedjes. Dit jaar brengt hij voor het eerst een aantal tracks uit die hij zelf schrijft en thuis opneemt. Het eerste album Grimmen en Sniklachjes is sinds 16 juni te beluisteren op de streamingsdiensten.

Release: 16 juni 2022

Hiemstrowski

Mood Swings

In opvolging van Serenade - een ode aan Leeuwarden - komen Hiemstrowski en zijn vaste producer Vintouch met de track Mood Swings. Het productieve duo sloot 2020 af met het winnen van de Friese Song van Het Jaar met de track Diepe Dalen. Ongetwijfeld zal Mood Swings ook weer in de stemlijst verschijnen aan het eind van dit jaar.

Release: 17 juli 2022

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.