Een half jaar geleden lanceerde organisator Arjan Kolkena de eerste editie van de muziekbeurs Klankmotiv. Een muziekvreter in de breedste zin van het woord, want met onder andere een platenlabel, radioprogramma, vrijwilliger bij Neushoorn en muziekbeurs op de cv mag het duidelijk zijn dat hij zich lekker ingenesteld heeft in zijn grote liefde muziek. De tweede editie op zondag 9 september biedt onder andere standplaats aan verschillende verkopers van vinyl, tattoo artiesten, zeefdrukkers en... ook 3VOOR12/Friesland is de hele dag aanwezig!

Voor aanvang van de eerste editie in februari van dit jaar, spraken we Arjan over zijn plannen en ambities voor het evenement Klankmotiv. Toen liet hij weten dat hij breed in wil zetten met deze muziekbeurs. Niet alleen bakken vol met vinyl kun je weer verwachten, maar bijvoorbeeld ook tattoo artiesten die het logo van je favoriete band kunnen zetten. 3VOOr12/Friesland is eveneens de hele dag present voor het beantwoorden van al je vragen over de stand van zaken in de Friese muziekscene of hoe je je kan aanmelden als redacteur of fotograaf. Ben je muzikant of ben je in een andere vorm actief in de Friese popcultuur, kom dan graag kennismaken.

Naast het snuffelen in al die bakken met geluidsdragers kun je ook De Backstage induiken voor een flinke dosis live-muziek. In de line-up zijn opgenomen: de winnaar van de singer-songwriterwedstrijd van Friesland Pop Haye Haitsma, Leonard Ford, The Crooked, Feral Tides en de winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân Lester Blackfield.

Standhouders Klankmotiv

Lees hier nog eens het interview dat we hadden met Arjan in februari 2018 voorafgaand aan de eerste editie Klankmotiv

De tweede editie Klankmotiv is op zondag 9 september 2018 te bezoeken in Neushoorn vanaf 10.00 uur in de vroege ochtend tot 17.00 uur in de namiddag. De toegang van het evenement is gratis en naast een leger aan standhouders kun je ook in De Backstage kijken en vooral luisteren naar een arsenaal aan Friese acts tijdens Klankmotiv - Live on Stage.