Vanavond presteren de heren van Abdomen hun debuutalbum Emetophobia in Podium Asteriks. De persing van het vinyl vindt om de hoek plaats in Deepgrooves en op de middag voor aanvang van het optreden rollen er nog een aantal exclusieve albums van de pers in alle kleuren van de regenboog.

Het debuutalbum van Abdomen ligt al een dik jaar klaar op de plank, maar vanavond wordt 'ie dan eindelijk gepresenteerd met alles erop en eraan in Podium Asteriks. Het album wordt Emetophobia gedoopt, een moeilijk woord voor kotsangst en een terugkerend onderwerp in een aantal nummers op het album. 

De persing van het vinyl laten de heren uitvoeren in Leeuwarden bij de perserij van Deepgrooves. De bulk is uiteraard al klaar en ingepakt voor verkoop in platenzaken en ready to go voor de merchandisetafels tijdens de optredens van Popronde Nederland. Echter, voor de gelegenheid worden op de middag voor het optreden nog een aantal exclusieve albums in kleur geperst. De heren zijn daar getuige van en leggen één en ander vast van het proces.

Lees hier het interview dat hoofdredacteur Marije Heida had in aanloop naar de releaseshow met Abdomen en BlackboxRed

INFORMATIE

Vrijdag 14 september staan Abdomen en BlackboxRed onder de noemer Idefix #4 in Podium Asteriks. Voor Abdomen is het de release van hun debuutalbum Emetophobia. BlackboxRed presenteert in een exclusieve pre-release voor het Leeuwarder publiek hun album Salt In My Eyes. Officieel is dit album een week later voor het grote publiek digitaal en analoog verkrijgbaar. De deuren van Podium Asteriks gaan om 20.00 uur open en de toegang bedraagd 7,50 euro.