The Crooked is een jonge ambitieuze rockband uit Leeuwarden. De vier muzikanten, allen in opleiding bij D-drive te Leeuwarden, waren onlangs de Nederlandse inzending van Stage Europe Network (SEN). In dit uitwisselingsproject met muzikanten uit heel Europa heeft de band middels o.a. workshops al kunnen ervaren wat er allemaal voor nodig is om grote stappen te kunnen maken in een muziekcarrière. Maar goed, daar is wel muziek voor nodig en nu is er een eerste EP genaamd ‘Time Will Tell’.

Met een ijzersterke gitaarriff laat The Crooked gelijk al horen waar ze muzikaal gezien toe in staat zijn. Gitarist Frank Bremer, die een duidelijke voorliefde voor classic rock laat horen, geeft zeker in het nummer Tell Me The Truth een absolute meerwaarde met zijn spel. Het voortstuwende rocknummer, mede vormgegeven door overtuigende zang van Niels Bremer handelt over geheime agenda’s en samenzweringstheorieën in een wereld waar we niks vanaf weten. Een thema dat overigens in meerdere nummers naar voren komt. In Times Like This laat The Crooked horen dat ze ook poppunk à la Greenday kunnen maken. Het zijn nummers die in eerste instantie weinig overtuigen, maar zich na meerdere luisterbeurten toch in je hoofd gaan nestelen. Zeker een nummer als Coming Down ontwikkelt zich daardoor tot een heerlijk rocknummer met een krachtige melodie waarbij je de volumeknop alleen maar harder wilt gaan zetten.

Time Will Tell

Met rock, grunge en poppunk invloeden, gecombineerd met krachtig gitaarspel zet The Crooked een fris geluid neer wat smaakt naar meer. “Steek je kop niet in het zand”, geeft zanger Niels in een interview met 3VOOR12/Friesland onlangs nog aan, doelend op het al genoemde thema. Dat zou stom zijn, want The Crooked verdient het om gehoord te worden.