#POPRONDE16: Programma Popronde Leeuwarden bekend

Gevarieerde line-up met de nadruk op gitaar geweld

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Op 28 oktober strijkt de Popronde weer neer in Leeuwarden. Zojuist maakte de organisatie de namen bekend van de bands die hier op zullen treden. Het decor van deze Popronde is natuurlijk de Leeuwarder binnenstad, waarbij er onder andere podia opgetrokken worden in Neushoorn en Podium Asteriks, maar ook op minder voor de hand liggende en plekken zal er opgetreden worden. het mag inmiddels bekend zijn dat de bands die deelnemen aan de Popronde de sterren van de toekomst zijn en die kun je (wellicht voor het eerst) gratis zien in Leeuwarden.

Vorig jaar pakte Popronde Leeuwarden uit met enkele grote namen (in Popronde perspectief bekeken natuurlijk). Zo trokken de bands St. Tropez, Iguana Death Cult (afgelopen weekend nog op op Greidhoek’ Festival) en The Brahms al het nodige publiek naar hun optrendens. De bands spraken toen al enigszins tot de verbeelding en hebben zich inmiddels, razendsnel, in de subtop van de eredivisie van de Nederlandse gitaarrock gevestigd. Om nog maar te zwijgen van de voorbeelden uit een verder verleden. Zo snel kan het dus gaan. Typerend voor waar de Popronde voor staat, de talentvolle artiesten (en misschien de grote namen voor de toekomst) een landelijk podium bieden.

Stuart Mavis, ook te zien tijdens Popronde Leeuwarden

Stuart Mavis, ook te zien tijdens Popronde Leeuwarden


Wie dit jaar de grote namen van de toekomst zijn en Leeuwarden aandoen voor de Popronde? Misschien wel Creepy Karpis. De garage rockers uit Zwolle brachten exact een week geleden een nieuwe EP uit, So Happy. Andere namen die opvallen zijn die van Stuart Mavis en A Fugitive. Twee bands met een Friese connectie, zo bestaat de eerste band deels uit Friezen en won het in 2013 bandcompetitie voor Leeuwarder studenten, 058 Music battle. A Fugitive is het alterego van Rosan Rozema die ooit deel uitmaakte van de Leeuwarder band The Future's Dust (ook deelnemend aan de Popronde 2016 overigens).

Andere interessante bands zijn The Royal Engineers, die kortgeleden nog in Leeuwarden speelden en Mountain States uit Nijmegen, die in 2015, als onderdeel van de Subbacultcha Sunday op mochten treden op Welcome to the Village en de hand legen aan een nieuwe plaat! Daarnaast komen ook DÉMIRA, HØUND, The Yukon Club, Yokocola Cellarsounds, Jeangu Macrooy, Belle of Louisville, Torii, Bounty Island, D-Luzion, 45ACIDBABIES, Sofie Winterson, Money & The Man, The Badger and the Bass, Batobe, Stahlr en Mitch Rivers. Zij allen zijn op 28 oktober te bewonderen in de Leeuwarder binnenstad.

De eenentwintig verschillende acts spelen op verschillende plekken in de binnenstad, waaronder Neushoorn, Podium Asteriks, Men at Work en DE Café Leeuwarden en tal van ander locaties, tijdens de Popronde Leeuwarden op 28 oktober.