#FF15:Drie nieuwe namen en een mooie samenwerking bekend gemaakt #FF15:Drie nieuwe namen en een mooie samenwerking bekend gemaakt

ONDERGRONDS en 3VOOR/Friesland werken samen tijdens Freeze

, Redactie

#FF15:Drie nieuwe namen en een mooie samenwerking bekend gemaakt

ONDERGRONDS en 3VOOR/Friesland werken samen tijdens Freeze

Redactie ,

Als mediapartner van het Freeze festival zijn wij trots om opnieuw drie bands aan te mogen kondigen voor het festival op 28 september. Dubbel zo trots zijn wij dat 3VOOR12/Friesland op het Freeze festival - in samenwerking met ONDERGRONDS - de volgende vier bands mogen presenteren: Sun Kissed Mountains, Bastard Sugar, Seewolf en DOOXS, die eerder al bekend werd gemaakt.

Sun Kissed Mountains is een - nieuwe - psychedelische folkgroep rondom Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Esther Postma (ex-Calgary Woods). De band bestaat verder uit (ex-)leden van Sväva, I Took Your Name en Flying Trashcans. De band is naar eigen zeggen geïnspireerd door de kosmische musik stroming uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw; beter bekend als krautrock. Bands als Can en vooral het geluid van vroege Popol Vuh worden genoemd als referenties, maar ook jongere bands als Fleet Foxes of Grizzly Bear zijn terug te horen in het totale geluid van de band. Op het op Freeze Festival zal de band (zo goed als) voor het eerst en live haar muziek ten gehore brengen.

Producer en beatmaker Wander Kars is onder het pseudoniem Bastard Sugar stiekem een onderzoeker. Kars weet heel goed wat er speelt op het gebied van 21-eeuwse beatconstructies. Dromerige geluidscollages waarin de natuur, de toekomst en chaos met elkaar botsen. De muziek is zeer aantrekkelijk voor fans van het vroegere Flying Lotus, Slugabed, Flako en Submerse.


De derde band die ONDERGRONDS en 3VOOR12/Friesland zullen presenteren op Freeze is de band Seewolf. De band, die tot voor kort nog opereerde onder de naam Aircraft, is voortgekomen uit de resten van Melanocaster. Na jarenlang een beetje te hebben gepield voor het plezier kwam in 2014 het besef - en de drang - om weer muziek te maken op de bühne. De vierkoppige band bestaat uit leden die woonachtig zijn zowel Friesland als Amsterdam. Op de Oudebildtdijk komen zij samen en maken ze muziek tot diep in de nacht. Veel van hun inspiratie halen zij uit deze plek. Vanuit hun oefenruimte hebben zij uitzicht over de velden en spelen zij in het schemerlicht van de vuurtoren van Ameland.

De laatste act die onder de vlag van ONDERGRONDS en 3VOOR12/Friesland tijdens Freeze op zal treden is DOOXS, het muzikale pseudoniem van singer-songwriter en voormalig Kleine Prijs van Friesland finalist Djoeke Boomsma. DOOXS maakt atmosferische R&B, geënt op spaarzame trip-hop en post-dub step beats. De namen van James Blake en FKA Twigs vallen nog al eens als referentie. Minimalistisch, zwoel en mysterieus. Maar bovenal veel belovend!

24 juli:
Sun Kissed Mountains, Bastard Sugar, Seewolf

7 juli:
Enthroned (Bel), Incursion Dementa, AntropomorphiA, 13 STEPS

16 juni:
Rondé, Abdomen, William Seen's Transport Music, Yakumo

13 mei:

Blaudzun, DOOXS, Menhir, Hundreds (Dui)


---
Freeze Festival 2015 vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 september in Stadsschouwburg De Harmonie. De voorverkoop voor het festival begint woensdag 20 mei en entreekaarten kosten €20,- per stuk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland