#FF15: Bonne Aparte maakt een comeback op Freeze #FF15: Bonne Aparte maakt een comeback op Freeze

Het programma begint vorm te krijgen na toevoeging nieuwe namen

, Redactie

#FF15: Bonne Aparte maakt een comeback op Freeze

Het programma begint vorm te krijgen na toevoeging nieuwe namen

Redactie ,

Nieuwe namen voor Freeze Festival​! De afgelopen week strooide het festival al met - de bekendmaking van - enkele hele speciale projecten rondom artiesten als Sväva​, RSF en Noordpool Troupe​. Nu komen ze weer met enkele reguliere namen. Zo zal Bonne Aparte​ een comeback maken op het Freeze Festival en komen Applescal​ en Polynation​ naar Leeuwarden​ om dansbare muziek ten gehore te brengen. De laatste act die de organisatie van Freeze zojuist aankondigde is Klangstof.

Het Freeze festival heeft weer enkele namen aan de line-up toegevoegd. Vandaag geen speciale projecten, wel vier speciale namen. Zo is er de terugkeer van Bonne Aparte de hectische, noisy electronica band die zijn wortels heeft in Leeuwarden. De band rondom Gerrit van der Scheer (die de laatste jaren furore maakte als Herrek), bracht in 2008 een haar titelloze debuutplaat uit. Daarna bleef het angstvallig stil, maar nu zijn ze dus weer helemaal terug van - misschien wel nooit - weggeweest!

Applescal is het alterego van producer Pascal Terstappen. Applescal bracht onlangs alweer zijn vierde plaat (For) uit op het Amsterdamse Atomnation. Dit label runt Terstappen overigens zelf, samen met Guido Hollaers. Nog meer dance wordt er op Freeze gebracht door Polynation: elektronische en akoestische geluiden met live drums. Artiesten als Bonobo, Caribou en Nicolaas Jaar worden als inspiratiebron genoemd.

De vierde naam die gepresenteerd wordt is die van Klangstof. Het betreft hier een zijproject van Moss-bassist Koen van de Wardt. Ambient popliedjes met een vleugje elektronica. Thom Yorke wordt als inspirator genoemd. En toegegeven, dat atmosferische geluid van het kwintet uit Oxford, horen we bij Klangstof ook wel terug.

4 september:
Bonne Aparte, Applescal, Klangstof en Polynation

3 september:

Cyber Commando

2 september:

Noordpool Troupe

1 september:
RSF

31 augustus:
Sväva

24 juli:
Sun Kissed Mountains, Bastard Sugar, Seewolf

7 juli:
Enthroned (Bel), Incursion Dementa, AntropomorphiA, 13 STEPS

16 juni:
Rondé, Abdomen, William Seen's Transport Music, Yakumo

13 mei:

Blaudzun, DOOXS, Menhir, Hundreds (Dui)


---
Freeze Festival 2015 vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 september in Stadsschouwburg De Harmonie. Entreekaarten kosten €20,- per stuk.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland