Invasie van de V-hals Invasie van de V-hals

Valerius geeft geweldig huiskamerconcert in De Meester

, Tekst: Heleen Wever; foto's: Melissa Duijn

Invasie van de V-hals

Valerius geeft geweldig huiskamerconcert in De Meester

Tekst: Heleen Wever; foto's: Melissa Duijn ,

De Amsterdamse band Valerius die na de hit ‘She Doesn’t Know’ net een nieuwe single heeft uitgebracht, doet De Meester, Almere aan. Een zeer geslaagde avond, maar wat was het gênant rustig. Almeerders waar waren jullie?! Gelukkig hebben we voor de thuisblijvers de foto’s nog… en een verslagje natuurlijk!

Valerius geeft geweldig huiskamerconcert in De Meester

Nadat het vrijdagavond in De Meester stervensdruk was, leek het wel alsof men zaterdag massaal een hersteldag nodig had. Op het hoogtepunt van de avond waren er welgeteld 43 koppen in de zaal aanwezig. Iets wat erg jammer en zelfs lichtelijk gênant was gezien de line-up van de avond: de band Valerius met in het voorprogramma de Almeerse funkband FlavouRed.

FlavouRed trapte ondanks het gebrek aan luisteraars de avond vol enthousiasme en funk af. De muziek zat erg goed in elkaar. Zo goed en ritmisch zelfs dat het uitermate knap was dat het weinige publiek toch uit de maat klapte. Zangeres Hannie had haar stem duidelijk goed opgewarmd. De uithalen kwamen er, op hier en daar een klein slippertje na, geweldig uit. Wel jammer dat een meisje met zo een strot onzeker overkomt. Het leek alsof ze meer communiceerde met haar band dan met de zaal, wat misschien ook kwam doordat daar de meerderheid aan mensen stond. Als Hannie wat meer van haar eigen X-factor doordrongen raakt, is FlavouRed absoluut een bandje met groot potentieel.

Na FlavouRed was het de beurt aan Valerius. Deze band, allen gekleed in een T-shirt met diep uitgesneden V-hals, timmert hard aan de weg. Ze hebben net hun tweede single/video ‘Whenever’ uitgebracht en zijn al twee keer door 3FM gebombardeerd tot Serious Talent. Een titel waarvan ze deze avond in De Meester bewijzen hem meer dan waard te zijn. En dat ondanks zanger Jesse’s liefdesverdriet. Ja dames, hij was net die dag gedumpt door zijn 18-jarige nu ex-vriendinnetje. Voor hem heel sneu, maar voor de vrouwen – en wellicht enkele mannen – in het publiek toch uitnodiging: ‘Come and get it‘.

Er waren behalve Jesse’s liefdesperikelen en een vrij lege zaal wel meer obstakels die dit optreden een andere wending hadden kunnen geven. Zo waren er heel wat problemen met monitoren, versterkers en meer technisch geluidsongein. De heren bewezen echter ware pro’s te zijn en speelden dusdanig goed dat van dit alles in de muziek niets te merken viel.  Hun muziek klonk compromisloos commercieel. Oftewel; enorm catchy nummers, men zou zelfs het vreselijke woord hitpotentie kunnen laten vallen, maar dit alles zonder het gevoel te krijgen dat wat ze doen niet ‘hen’ is.

Al met al was het een avond gevuld met goede muziek. En ach, hoeveel mensen kunnen er nou zeggen dat ze een ‘huiskamerconcert’ van Valerius hebben bijgewoond?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland