Finaleplaats GPvNL voor ‘Almeerse’ Evy For the Kill? Finaleplaats GPvNL voor ‘Almeerse’ Evy For the Kill?

Singer/songwriter Gitta, alias Evy for the kill dingt mee

, Door: Tijs de Boer

Finaleplaats GPvNL voor ‘Almeerse’ Evy For the Kill?

Singer/songwriter Gitta, alias Evy for the kill dingt mee

Door: Tijs de Boer ,

De primeur was vorig jaar voor het Urkse Wallnoise in de categorie Pop/Rock, maar dit jaar staat de Almeerse Gitta, alias Evy for the kill in de halve finale voor Neerlands meest prestigieuze popprijs voor aanstormend talent: de Grote Prijs van Nederland.

Singer/songwriter Gitta, alias Evy for the kill dingt mee

Toegegeven, we delen de eer een beetje met Tilburg. Gitta is opgegroeid in Almere en studeerde later in Tilburg. Nu ze in Londen woont, mogen we haar een wereldburger noemen en is ze een beetje van ons allemaal. Zondag 6 september staat ze in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/songwriter. Vorig jaar drong het Urkse Wallnoize al door naar de finale, in de categorie Pop/Rock.

In 2007 stond ze al eerder in de halve finale. Leine won in dat jaar. Nu ze het muzikale roer heeft omgegooid - gruiziger, meer elektrisch - is het haar, onder de nieuwe naam Evy for the kill, opnieuw gelukt om de eindrondes te bereiken. Ze zal het die avond onder andere moeten opnemen tegen het Amsterdamse Lee Mason, dat onlangs nog in Museum De Paviljoens optrad als voor programma van a balladeer. Een beetje aanmoediging kan onze Evy for the Kill dus wel gebruiken.

Tijdens de halve finale, komende zondag in Utrecht, Boerderij Rood Noot treed ook Fabiana Dammers op, de winnares van vorig jaar. Kaarten a €15,- zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar via www.liveintheliving.nl. Er zijn er nog een paar beschikbaar!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland