Een releaseparty zonder release Een releaseparty zonder release

Neighbours Nightmare breekt alsnog de tent af

, Door: Nico Glas

Een releaseparty zonder release

Neighbours Nightmare breekt alsnog de tent af

Door: Nico Glas ,

Alternatief Lelystad en omstreken was afgelopen zaterdag te vinden in de Underground in Lelystad. Dit was namelijk de dag dat Lelystadse metal/rockband Neighbours Nightmare zijn wel begeerde DVD uit zou brengen.

Neighbours Nightmare breekt alsnog de tent af

Oorspronkelijk was de bedoeling dat de band One for the Body Count de avond zou openen. De heren konden het helaas niet redden, maar werden vervangen door Almeerse band Gematria, in Lelystad bekend van hun optreden bij de Kunstbende. Alle optredende bands hebben aan de Kunstbende meegedaan. Met de uitstraling en outfit van een boyband (zwarte tanktops en witte broek, met uitzondering van de frontman die het anders om had) kwamen de heren niet heel erg metal over. Dat beeld hebben zij echter snel uit de wereld geholpen door alsnog loeihard te spelen.

 

Na de nodige biertjes en peuken weggewerkt te hebben was het publiek klaar voor Vineyard. Deze driemans formatie uit Lelystad en Dronten lieten met stevige punk zien waar zij van gemaakt zijn. Ondanks het slecht ingestelde geluid, waardoor de drums zwaar overstemd waren, was de zaal tevreden. Ook de nodige covers van The Ramones (Blitzkrieg Bop) en Greenday (Basket Case) ontbraken niet, wat zorgde voor een goede vibe op de dansvloer.

 

Toen was het tijd voor het moment waar iedereen gespannen op zat te wachten: Neighbours Nightmare’s DVD presentatie. Met een briljant intro komt gitarist Jonathan het podium op, gevolgd door de rest van de band. Met het eerste nummer, dat eng strak gespeeld werd, was het tijd dat het dak in de Underground af ging. Het was alleen snel afgelopen met de pret toen de band na het derde nummer een stop inlaste omdat de microfoon van de zanger begon te haperen. Na wat gezucht en gejammer van het publiek waren de heren er alweer klaar voor en beloofden zij een gesigneerde vlag te geven aan de persoon die tijdens hun optreden het meest uit zijn dak ging. Als klap op de vuurpijl organiseerde Neighbours Nightmare nog een schreeuw wedstrijd waarbij drie personen kans maakte op een tweede vlag. Dit viel goed in de smaak bij het publiek, waarna de band nog een nummer speelde met ondersteunend gebrul van de host van de avond. De DVD zal helaas wegens omstandigheden pas over een maand gereleased worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland