Dak-eraf-garantie waargemaakt Dak-eraf-garantie waargemaakt

The lovestory continues…

, Tekst: Heleen Wever; foto's: Kevin Regterink

Dak-eraf-garantie waargemaakt

The lovestory continues…

Tekst: Heleen Wever; foto's: Kevin Regterink ,

Afgelopen vrijdag deed Boemklatsch Almere weer eens aan. Hun tweede huiskamer noemen deze Utrechtenaren De Meester al. Maar dan wel een heel bijzondere huiskamer. Eentje waarin lasers de lampenkapjes en spaarlampen vervangen en waar het gezelschap tegen elkaar aan host, bost en mosht zodat het binnen nog harder bier regent dan buiten water.

The lovestory continues…

Flashback: twee weken terug, Boemklatsch in een stampensvolle Indiatent op Lowlands met een geluidsinstallatie die niet harder wil en een publiek dat het wel harder wil. Afgelopen vrijdag, Boemklatsch, een uitverkochte De Meester in Almere: het gaat hard en het staat hard.

Dit zeskoppige dj/vj/mc-collectief uit Utrecht begon al in 2001 met het geven van hiphopfeestjes en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zich niet slechts op hiphop toeleggende deze-moet-je-boeken-act voor grote festivals en hippe poppodia. De mannen hebben een eigen platenlabel en onlangs een nieuwe mix-cd ‘dum dum genetics’ uitgebracht. En nu, een dag voordat ze op Valtifest staan, mag Almere weer genieten van de kunsten van deze kleurrijke mannen. En of Almere geniet. 

De dak-eraf-garantie die de Boemklatschers geven wordt zeker waargemaakt. Iets dat ook komt door het goede voordraaiwerk van de Drumpatroondj’s die de voeten al aardig van de vloer krijgen en het bier in de lucht. Maar wanneer Boemklatsch het podium betreedt om hun elektro, bootybeats en andere dikke geluiden in elkaar te mixen ontstaat er vrijwel direct een pit ter grote van de halve zaal. Mensen springen, mensen stoten, er wordt zelfs gecrowdsurft – iets dat de dames in het publiek de mogelijkheid geeft om het ondergoed van de surfende heren aan een strenge keuring te onderwerpen: rood met witte stippen; heeft-ie een paddenstoel ofzo?

De Boemklatschers genieten tijdens hun set zelf ook duidelijk en sommige leden wagen zich zelfs aan een dansje on stage. Als er tenminste ruimte is, want het publiek is er ook welkom en verplaatst zich op een gegeven moment massaal van de zaal dichter naar hun helden op het podium. Boemklatsch geeft wat er verwacht van ze werd en zelfs nog meer, aangezien de heren een stuk langer doorgaan dan gepland. De Wederzijdse Liefde tussen Almere en Boemklatsch kent geen grenzen en dit liefdesverhaal gelukkig nog lang geen eind. Boemklatsch, wanneer gaan we weer daten?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland