15x15 met Patrick Eijk 15x15 met Patrick Eijk

"Op rare vragen krijg je een raar antwoord."

, Van de redactie

15x15 met Patrick Eijk

"Op rare vragen krijg je een raar antwoord."

Van de redactie ,

Patrick (Deepeasy) begon ooit als dj, maar koos al snel voor een carrière als mc. Pas sinds 2008 liep hij Bowe tegen het lijf. Hun ontmoeting culmineerde in Uniqueminds, waarmee een aanvullend duo ontstond. Met voorbeelden als The Prodigy, Kanye West, Justice en Daft Punk hebben deze lelystedelingen maar één doel: ‘We’re gonna take over the world, Pinky!’
Waar te beginnen? Precies, 15x15!

"Op rare vragen krijg je een raar antwoord."

Patrick (Deepeasy) begon ooit als dj, maar koos al snel voor een carrière als mc. Pas sinds 2008 liep hij Bowe tegen het lijf. Hun ontmoeting culmineerde in Uniqueminds, waarmee een aanvullend duo ontstond. Met voorbeelden als The Prodigy, Kanye West, Justice en Daft Punk hebben deze lelystedelingen maar één doel: ‘We’re gonna take over the world, Pinky!’

1. Welke naam staat er in je paspoort en wat zijn je bijnamen?
Patrick Eijk, mijn bijnamen? Tja: Deepeasy, dp, Deep of Easy. En als ik in het Nederlands gekke dingen doe word ik Grossvicee. Keus genoeg zou ik zeggen.

2. Wat bestel je op een terras?
Pff dat ligt zo aan m'n bui: kan een biertje zijn, Coronaatje, Desperado. Maar ik lust ook erg graag een wijntje, en dan het liefst een Australische rode wijn. Maar een droge witte, rose of Prosecco gaat er ook prima in.

3. Kom jij op het strand tot je recht als muzikant (bij een kampvuur)?  
Zeker, ik draag zeker m'n steentje bij, al is het maar met een beatbox-beat. Freestijlen gaat me gelukkig ook goed of dus dat is ook zeker geen probleem. Eventueel zou ik op een ton, of iets dergelijks, nog gekke shit kunnen drummen.

4. Hoe kom je aan je geld en waar geef je dat weer aan uit?
Ik ben systeembeheerder, dus tja: spreekt voor zich, lijkt me. Waar ik het aan uitgeef? Voornamelijk aan drankjes op terrasjes, uit eten gaan, vakanties, et cetera. Ik houd echt van genieten. En op zijn tijd natuurlijk wat nieuwe games voor mijn PS3.

5. Welk nummer wordt er sowieso op je begrafenis gedraaid?
Come as you are – Nirvana. Of gewoon Pearl Jam – Alive. Zijn beide gewoon tracks die ik echt supergoed vind en echt al vanaf kleins af aan luister. Ze zullen me nooit vervelen.

6. Ben je nu wat je vroeger wilde worden?
Pfff, dat zou een onmogelijke opgave zijn. Toen ik klein was, wilde ik van alles worden: straaljagerpiloot, archeoloog, FBI-agent, muzikant. Tja, muzikant ben ik al een tijdje, maar ik heb nog niet echt bereikt wat ik wil bereiken. Toch weet ik zeker dat Nederland dit jaar meer van ons gaat horen!

7. Welk boek neem je mee op reis?
Wel aardig dat ik maar 1 boek mee mag nemen, ha ha. Het boek dat ik meeneem is Erfgenamen van de kosmische kennis. Ja, ja, ooit al eens gelezen, maar die shit gaat zo diep: ik moet hem zeker nog een paar keer lezen voordat ik het echt voel.

8. Welke acteur mag jou spelen in jouw biografische film?
Johnny Depp; ik denk niet dat ik nog uitleg hoef te geven. Depp is gewoon een baas: hij kan elke rol vertolken en is gewoon, in één woord, “geniaal”.

9. Wat voor badkleding draag je?
Hele foute natuurlijk, liefst geruite bermuda’s ofzo.

10. Geloof je in God?
Ik haat zulke vragen: geloof ik in God? Ik denk dat ik hier nog achter moet komen. Eigenlijk geloof ik wel in God, maar is mijn God anders dan van het christelijke of katholieke geloof – om maar even een voorbeeld te noemen. Er staan teveel briljante dingen in de bijbel, te veel “toevalligheden”, dat ik het boek zeker geen onzin vind; de bijbel was zijn tijd ver vooruit. En dan heb je de evolutietheorie van Darwin. Op zich een hele aardige theorie, maar ook daar zitten nog teveel haken en ogen aan. Ik heb veel boeken gelezen van Zecharia Sitchin: zijn theorie vind ik nog het meest overtuigend van allemaal. Ik ga hier niet verder op in, want dit stukje is al lang genoeg.

11. Wat hadden Pythagoras, Plato, Spinoza, Leibniz en zelfs Kant eigenlijk gemeen?
Waren kapot slimme gasten, allemaal filosofen. Tenzij je Agnes Kant bedoelt natuurlijk. Nee zonder grappen. Stuk voor stuk grondleggers. Kant de eerste idealist van Duitsland, Spinoza onze eigen filosoof die de Ethica schreef. Nou ja, in ieder geval, waar het om gaat, deze mensen hebben iets betekend. [Red: op zichzelf een correct antwoord, maar wat we zochten was dat ze allen wiskundige waren die theologie in hun stellingen combineerde.]

12. Wat wil je worden als je later groot bent?
Pensioenist. Ja sorry hoor: op rare vragen krijg je een raar antwoord.

13. Welke muziek zit er momenteel in je cd-speler/mp3-speler?
Stereo, nieuwe cd van Mobdeep, Gossip, Le Le

14. Wat voor auto wil je rijden?
Geef vrij weinig om auto’s: zolang hij vier wielen, een stuur en een gaspendaal heeft, ben ik een gelukkig man.

15. Waar was het publiek het leukst?
Dat moet in Zwolle zijn geweest tijdens een benefietconcert in “de Proosdij” (Kerk). Mensen van jong (16) en oud (50+) gingen allemaal uit hun dak: echt ongelofelijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland