“Trap je buurman helemaal in elkaar!” “Trap je buurman helemaal in elkaar!”

Tribal Spirits en consorten laten zien hoe je een cd presenteert

, Tekst: Nico Glas, Foto's: Anne-Marieke Zaal

“Trap je buurman helemaal in elkaar!”

Tribal Spirits en consorten laten zien hoe je een cd presenteert

Tekst: Nico Glas, Foto's: Anne-Marieke Zaal ,

De Underground in Lelystad was afgelopen zaterdag plaats delict voor diverse hoofd-, schouder,- knie- en teenverwondingen. Oorzaak: Tribal Spirits kwam al beukend en denderend langs om hun nieuwe album ‘Overthrown Reality’ te presenteren. Samen met Bloid, Disquiet en een buslading vol mensen werd er een lekker feestje gehouden in een bijzonder volle Underground.

Tribal Spirits en consorten laten zien hoe je een cd presenteert

In verband met het afbranden van hun oefenruimte kon de originele openingsact, Portal, niet komen, zij werden vervangen door de band Bloid. Een leuke deathmetal band die er echt een feestje van probeert te maken. Muzikaal was de band steengoed; meesterlijk strak gespeeld en breakdowns in de nummers waar je duizelig van werd. Disquiet kennen we van de vorige Metalfreakz in mei, waar zij, net als deze keer, weer lieten zien dat zij echt wel weten wat muziek maken is. De grote schande van de hele avond was dat er alleen maar gebruld werd. Dat doet de originaliteit niet veel goeds en na een half uur ken je het wel. Al met al kan Disquiet wel een show houden. Met een hele leuke crowd participatie en zelfs een gast-zanger was dat voor het publiek een geweldige afwisseling

Uiteindelijk was het tijd voor Tribal Spirits met het langverwachte Overthrown Reality. Het album was in het voorjaar van dit jaar al klaar, maar de heren wilde wachten op het juiste moment om het te presenteren. Tribal Spirits is na hun laatste optreden alleen maar strakker geworden en de bandleden kunnen het muzikaal helemaal met elkaar vinden. Dat was ook te zien op het podium, om met de woorden van de frontman te spreken: “Trap je buurman helemaal in elkaar!” Het publiek ging helemaal los, als je niet met je kop aan het schudden was, stond je wel met je vuist in iemands rib of een ander lichaamsdeel te hengsten.

Het album is nu te bestellen op de website van Tribal Spirits voor een slechts een tientje. Wil je ze nog een keer zien? Dat kan: ze spelen 7 november op onze eigen Club3voor12 in de Meester in Almere.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland