Miss Montreal speelt de sterren van de hemel Miss Montreal speelt de sterren van de hemel

Wat mooi, wat emotioneel, wat een kippenvelmoment.

, Tekst: Heleen Wever; Foto’s: Rianne Lutter

Miss Montreal speelt de sterren van de hemel

Wat mooi, wat emotioneel, wat een kippenvelmoment.

Tekst: Heleen Wever; Foto’s: Rianne Lutter ,

Zaterdagavond deed Miss Montreal Almere aan. Een klein blond meisje met een immens stemgeluid en een heerlijk gevoel voor humor, dat een applaus ontlokte zoals dat zelden is gehoord in De Meester. Een avond vol goede muziek én hilarische, schaamteloos openhartige verhalen.

Wat mooi, wat emotioneel, wat een kippenvelmoment.

Zaterdagavond 10 oktober stond Miss Montreal in De Meester, Almere. Deze 25-jarige vrouw, die oorspronkelijk Sanne Hans heet, is ietwat apart doorgebroken. Namelijk door het zingen en spelen in een kaasreclame. Daarna ging het hard: optredens in De Wereld Draait Door, frequente telefoontjes met Giel Beelen en de eerste single Just a Flirt. Die single schopte het niet alleen tot 3FM Megahit, maar ook ver in de hitlijsten.

Nu is er na een geslaagd festivalseizoen een landelijke tour. Stop nummer vier: De Meester. Maar pas na voorprogramma Kelly’s Vacation, een Almeers-Hilversumse band die binnenkort tijdens Vers en Flavourland nog hoge ogen gaat gooien, mede gezien de charismatische frontvrouw.

En dan: Miss Montreal, met driekoppige band, speelt de sterren van de hemel . De Miss zelf weet ook tussen de nummers door een goede sfeer te behouden. Ze praat liedjes aan elkaar met anekdotes over de zin en onzin van haar leven. Vreemdgaan? Ja, dat heeft ze gedaan. Maar nu, op haar vijfentwintigste, niet meer. Daar is ze te volwassen voor. Moeilijk is dat wel, dus heeft ze geen relatie. Nooit meer. Maar verder, verder is ze heel aardig.
Zo volgen er wel meer humoristische ‘interludes’. Eén gaat over een ex-vriendje met inteelthoofd uit Slagharen dat met naam en toenaam door Sanne Hans benoemd wordt, doch hier anoniem blijft. Maar, het riant toegestroomde publiek komt feitelijk niet voor haar grandioze gevoel voor humor, timing en delivery.
De liedjes, daar draait het vooral om. En wat brengt ze die goed. Gedurende het meer dan een uur durende optreden valt er geen slippertje te ontdekken. Uithalen komen er heerlijk rauw uit, maar Miss Montreals stem klinkt ook geweldig tijdens ingetogen stukken. Wat af en toe wel voor een rare ervaring zorgt, is de enorme gelijkenis tussen Montreals stem en uitspraak en die van Sarah Bettens (K’s Choice).  Laatstgenoemde wordt overigens ook als inspiratiebron genoemd.

Halverwege het optreden is het tijd voor Miss Montreals nieuwe single Addicted to Crying. Ze bekent zenuwachtig te zijn om het te spelen en vraagt het publiek om heel stil te zijn, want ze gaat het zingen zonder versterking. Slechts haar stem en akoestische gitaar. Het publiek voelt het perfect aan en doet massaal een paar stappen naar het podium, waardoor een heel intieme sfeer ontstaat. Als ze vervolgens begint te zingen, kun je een speld horen vallen. Wat mooi, wat emotioneel, wat een kippenvelmoment.

Na afloop van dit nummer lijkt het alsof men het ‘stilzijn’ van net wil compenseren, want er barst een ongelofelijk applaus los. Maar waarschijnlijk was dit toch vooral voor het sublieme optreden van Miss Montreal. Want wat heeft ze een optreden in Almere neergezet: goede liedjes, een prachtige stem en ook nog een stand-upshow. Wat wil een mens nog meer!?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland