Wallnoize en Cosmic Carnival in het Haventje van Urk

Een lekkere avond met twee Grote Prijs finalisten

Foto's: Marcella Jense ,

Soms blijkt de wereld maar klein te zijn. Afgelopen vrijdag waren er namelijk twee bands te bewonderen in het Haventje van Urk die wel een hele opvallende connectie hebben: Urk en de Grote Prijs van Nederland. Het dak werd eraf gespeeld, maar gelukkig hebben we de foto's nog.

Een lekkere avond met twee Grote Prijs finalisten

Wallnoize stond vorig jaar in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Zij kregen toen complimenten van oud-Urker Nick Schuit, die ook net een band begonnen was. Laat deze beginnende band een jaar later nou precies in dezelfde situatie terecht te zijn gekomen als Wallnoize destijds: De finale van de Grote Prijs van Nederland in december van dit jaar. Voor Wallnoize was een de reden om de band van deze oud-Urker uit te nodigen op Urk.

The Cosmic Carnival heeft bewezen dat ze terecht in de finale van de Grote Prijs staan. Heerlijke vierstemmige zang, sfeervolle nummers. Wallnoize verpakte sterke liedjes in muren van gitaren en dynamische zang. Samen verzorgden deze bands een avondvullend programma in een uitverkocht Haventje van Urk. Het was een lekkere avond.