Legendes overtroefd door lokale helden

Stadsrapper finale, Dutch Legends en Deams in de Meester

Tekst: Chedi Ben Mansour ,

Hiphopliefhebbers hadden afgelopen zaterdag niets te klagen. De eerste helft van de avond werd gewijd aan de stadsrapper finale. De andere helft stond in het teken van Engelstalige hip-hop, verzorgd door Dutch Legends en Deams. Hoe zag de avond eruit? Maar vooral, wie heeft de titel 'Stadsrapper van Almere' in de wacht mogen slepen?

Stadsrapper finale, Dutch Legends en Deams in de Meester

Terwijl de zaal zich met een indrukwekkend tempo vol liet stromen, werd er hier en daar al gediscussieerd over de mogelijke winnaar(s). Al snel werd het duidelijk wie de meeste supporters had meegenomen. Finalisten Drievoudig en Kapthijn hadden op dit gebied zonder meer de beste voorbereidingen getroffen, want natuurlijk had ook het publiek een aandeel in de uitslag. Van de vijf acts, bestaande uit: Met Opzet, Drievoudig, Rewind, Kapthijn en Noski, werd door de jury de twee beste acts gekozen. Het publiek mocht vervolgens bepalen welke van de twee met de titel naar huis ging. Vorig jaar ging deze felbegeerde titel naar TNT.

Het aanbod was helaas niet zo sterk, iets wat je van een finale toch wel zou mogen verwachten.  Elke act had zijn plus- en minpunten, maar een absolute winnaar bleef deze keer uit. Niet geheel verwonderlijk: Drievoudig en Kapthijn waren de onbetwiste favorieten van het publiek, maar ook de jury leek het hiermee eens te zijn. De titel 'Stadsrapper van Almere' is uiteindelijk gegaan naar de man met de meeste stemmen van het publiek: Kapthijn.

De oude rotten van het vak -Dutch Legends- moesten het doen met minder enthousiast publiek. Waar het eerder vol stond met springende, juichende, maar vooral meeschreeuwende toeschouwers, kon je nu in alle rust de biervlekken en afgetrapte bekers tellen. Degenen die deze ruimte eerder opvulden, stonden nu gezellig bij de bar te kletsen. En wat doe je als de mensen niet naar jou toe willen komen? Precies, dan ga je naar hen toe. En dat is wat ze deden. Handig die draadloze microfoons!

De avond werd afgesloten door Deams. IJzersterke, Engelstalige, rijms. Al zou hij zijn tekst mompelen, dan zou de boodschap nog overkomen.  Op zijn nieuwe album ‘The Legacy’ is hij te horen met grootheden als Dj Premier, De La Soul en Jeru the Damaja, iets waar menig hiphopartiest alleen maar van kan dromen. Al met al een geslaagde avond maar voor iedere hiphopliefhebber wat wils.