Een spannende strijd met veel muziekstijlen

Voorronde 4, Flavourland 2009

Tekst: Bionda Meulenberg, Foto's: Ferdi Boudier ,

Vrijdag 13 november stond er een leuke variatie bands op het podium van De Meester Almere. Tijdens de vierde voorronde van Flavourland 2009 kwamen reggae, - punk, - pop, - soul, rock, - blues- en metalmuziek aan bod. De zaal vulde zich met velen fans die hun band kwamen ondersteunen. Was het genoeg om hun favoriete band naar de finale te helpen?

Voorronde 4, Flavourland 2009

Er hangt een bijzondere sfeer in De Meester door de verscheidenheid aan publiek. De stemming zit er inmiddels goed in als FlavouRed het podium betreedt. Zangeres Hannie Donker heeft een krachtige stem die iets weg heeft van Anny (ex-zangeres Leaf). Door de variatie van funk, soul en rock in de nummers blijft het publiek geïnteresseerd. Ze geven een leuke presentatie door veel beweging, contact met elkaar en naar de volle zaal. Wouter Stukart’s gitaarsolo in het nieuwe nummer Fire maakte het voor de toeschouwers extra vermakend. De publieksprijs heeft de Almeerse band dan ook met 42 stemmen zeer zeker verdiend. Op naar de finale.

Bij de volgende éénjarige punkrockband roept de naam Lucky Dices al zijn vraagtekens op. Is het meervoud van dobbelstenen niet dice in plaats van dices? Dat terzijde. Het geluid is totaal niet goed afgestemd. De gitaren overheersen, de zangeres hoort niet dat ze helemaal uit de toon zit en de drumster die er sinds twee weken bij zit weet niet meer wat ze moet doen. Het publiek kijkt elkaar fronsend aan en probeert de band nog aan te moedigen. Helaas, de zangeres gaat er niet mooier van zingen en de drumster slaat amper de drums aan. Met 20 stemmen hebben ze toch nog wat publiek geraakt.

Gematria brengt weer een andere wending aan de avond met metalmuziek. Met zwarte shirts, lange schuine haarlokken, spierballen en opvallende gitaren verwacht je harde muziek. Ze beginnen gelijk al energiek te spelen waarbij ze allemaal tegelijk headbangen. Aan hun eigen stijl en presentatie is zeker gewerkt. De muziek heeft veel tempowisselingen, ze spelen strak met soms wat harmonische stukken. Het is hier duidelijk dat ze met zijn allen de show willen stelen en dat doen ze heel goed. Het publiek geeft de jonge band 30 stemmen. Gematria heeft in ieder geval de jury overtuigd en ze mogen door naar de finale op 12 december, wederom in De Meester, Almere.