“Wij spelen voor meisjes en niet voor vechtersbazen” “Wij spelen voor meisjes en niet voor vechtersbazen”

Aanstekelijke ongedwongenheid met The Hot Stewards

, Tekst: Rodion Jense, Foto's: Wesley de Groot

“Wij spelen voor meisjes en niet voor vechtersbazen”

Aanstekelijke ongedwongenheid met The Hot Stewards

Tekst: Rodion Jense, Foto's: Wesley de Groot ,

“Als je Paula Abdul weet te verpunkrocken, dan verdien je een groot applaus.”
Zo kondigt presentator Leon Olmo The Hot Stewards aan. Wat zou dit betekenen: luister en huiver of kijk en geniet?

Aanstekelijke ongedwongenheid met The Hot Stewards

Een bassist met een Iron Maiden t-shirt en een zweetbandje om zijn hoofd: dan weet je eigenlijk al dat je dit optreden niet al te serieus moet nemen. Dit dwaze gezelschap verbouwt uitgekauwde popliedjes uit de jaren '80 tot ruige punkrock.

Plus:
Na het geforceerd aandoenende optreden van Nikki met haar band, zijn The Hot Stewards een hele verademing. Heerlijk om te zien hoe deze jongens helemaal los gaan op het podium. Met hun aanstekelijke ongedwongenheid krijgen The Hot Stewards moeiteloos de handjes in de lucht. De bassist weet de toeschouwers verder op te zwepen door over het hek te klimmen en in het publiek te spelen.

Min:
Eigenlijk zijn The Hot Stewards niets meer dan een feestband. Ondanks dat de band een eigen geluid heeft, zullen de covers van deze band waarschijnlijk niet creatief genoeg zijn voor wie de voorkeur geeft aan een band met een eigen repertoire. Maar als je zin hebt in een feestje, dan zijn The Hot Stewards een goede keuze. Het enige bandlid dat er niet zo veel zin in lijkt te hebben is de zanger. Zijn optreden valt een beetje in het niet naast dat van de energieke en charismatische bassist. 

Conclusie:
Naast veel bier, stelt de band het door de organisatie ter beschikking stellen van Red Bull als voorwaarde voor een optreden. Dit is niet voor niets, want de band weet een energieke en dwaze show neer te zetten. “Wij spelen voor meisjes en niet voor vechtersbazen,” aldus de bassist. De band weet met een vrolijk optreden een grote glimlach op ieders gezicht te toveren. Met hun versie van When The Rain Begins To Fall laten The Hot Stewards in ieder geval spreekwoordelijk de zon weer schijnen op deze regenachtige 5 mei.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland