Welkom in Engelland Welkom in Engelland

Hiphop Protocol met Mengelmoes, Engel en Dinamiek

, Door Yorgos Mayenburg en Kevin Bindervoet

Welkom in Engelland

Hiphop Protocol met Mengelmoes, Engel en Dinamiek

Door Yorgos Mayenburg en Kevin Bindervoet ,

Zonnebrillen en jassen: Hiphop Protocol in de BG-22-24. Een speciale editie want een dag eerder was de albumrelease van Dinamiek (een Robotix-spin-off). Samen met Engel en Mengelmoes (een combinatie van namen die vraagt om een flauwe woordgrap) een avondvullend programma. Lees hier hoe er wat gebeurde…

Hiphop Protocol met Mengelmoes, Engel en Dinamiek

Bomvol was het niet, maar lekker gevuld was de BG-22-24 zaterdag wel. Ondanks de warmte en donkere ambiance droegen enkele bezoekers zonnebril en jas.
“Ik heb een dikke djonkoe gepoft,” stelde iemand bij binnenkomst.
Inderdaad, Hiphop Protocol.

Als iets kenmerkend is aan de BG, dan wel de gezonde spanning tussen podium en keuken. Hoewel de acts op het podium staan, viert men in de BG-keuken vaak een heel eigen feestje. Dat was zaterdag niet anders. Bij binnenkomst stond de tuindeur open en werd op de patio menig saffie gepaft. De koelkast snorde, rauwe beats, veel oldskool en vooral veel oostkust, vlogen door het huis. Om en bij het podium was het leeg.

De rustige sfeer en puike dj werden overstemd door Mengelmoes, die als eerste de mic overnam. De naam doet bij uitstek denken aan een Vinex-jeugd: regenachtige zondagen, zolderkamertjes en een tenenkrommende LP van Danny de Munk.
Maar goed, hiphop dus. Mengelmoes is aardig duo en heeft potentie maar is, zoals vinologen het uitdrukken, nog niet op dronk.

Wat dat betreft is Engel een ander verhaal. Hij timmert al lang aan de weg en heeft in Amsterdam zijn draai gevonden. Ook tussen de bollenpellers in Hoorn is hij nog regelmatig te vinden. Zijn laatste album Engelland kwam eind 2008 hard. Daarop kwamen onder andere Def P, Jiggy Dje, DiggyDex en Tim Beumers voorbij. Verder kent men Engel van Engel en Daniel (Woonbootproducties) en treedt hij regelmatig op met zijn live-band Duster 2.0.
Kortom, een druk baasje.
“Ik heb er zin in vanavond,” vertelde Engel in de keuken, “de laatste optredens waren met band en dit is wel weer ‘ns lekker: cd’tje erin en gaan!”
Voor dit optreden waren Defact en Bushmeister J. meegereisd. Met z’n drieën op het podium brachten de mannen een puike show. De teksten waren duidelijk verstaanbaar en daarmee makkelijker te volgen dan die van de andere acts. Prettig. Zeker omdat Engel er alles aan doet om niet de zoveelste rapper te zijn. Zijn hang naar authenticiteit is verfrissend. Zo ook zijn liefde voor muziek: “Een hoop rappers hebben oogkleppen dat is doodzonde!”

Toch was dit de avond van Dinamiek, bestaande uit Millennium Miek en Mister Di (October Chabliski). Inderdaad een Robotix-spin-off. Vrijdag 8 mei, een dag eerder, was de officiële albumrelease van Dinamiek. Maar de heren voelden zich zo thuis dat er flink wat kruiden waren weggerookt. Terwijl de kleine wijzer omhoog wees, hing het gezicht van Millennium Miek op half. Hij was zo stoned dat hij de maat erg vaak miste, maar het publiek kon dat niets schelen. Preken voor eigen parochie, het optreden was een groot succes. Ook de freestyles na het optreden vielen in goede aard. Maar in de keuken werd toen allang een heel eigen feestje gevierd. Met de iPod van de barman.

Zaterdag 6 juni is er een herkansing voor iedereen die Robotix heeft gemist. Samen met Jiggy Djé rocken ze dan De Meester.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland