“We zitten nu in een zeer goede vibe” “We zitten nu in een zeer goede vibe”

Bevrijdingsdag 2009 met KANE

, Tekst: René van der Kroon; Fotografie: Marcella Doppenberg

“We zitten nu in een zeer goede vibe”

Bevrijdingsdag 2009 met KANE

Tekst: René van der Kroon; Fotografie: Marcella Doppenberg ,

Een van de grootste publiekstrekkers op het Bevrijdingsfestival 2009 in Almere was KANE. 3VOOR12/Flevoland vroeg Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen naar hun plannen voor Bevrijdingsdag en daarna.

Bevrijdingsdag 2009 met KANE

Met Bevrijdingsdag vieren we dat we vrij zijn. De laatste tijd is het, ook vanwege de aanslagen, belangrijk om er bij stil te staan.” Dennis van Leeuwen legt uit wat Bevrijdingsdag voor hem betekent en waarom het voor hem zo’n speciale dag is. Dinand Woesthoff zit schuin tegenover Dennis en vult hem aan. “Het zorgeloos vrij zijn. Jammer dat het zo dramatisch is de laatste dagen.”

Met wie van de bands die vanavond spelen zou KANE wel iets willen doen? Dinand: “The Partysquad heeft wel leuke beats, maarja, met Dio....misschien dat het wel zou werken.”

Voor de fans wordt het een speciaal optreden: “We gaan één nieuw nummer spelen. Ik ga niet zeggen welk nummer, dat hoor je zometeen snel genoeg”, zegt Dinand met een glimlach op zijn gezicht. “We gaan het ook niet aankondigen, want we testen nog of het nummer echt werkt. Vorige week hebben we het tijdens Koninginnenach in Arnhem al gespeeld, daar werd het nummer zeer goed ontvangen.”

Bij het horen dat er een nieuw nummer wordt gespeeld, rijst al snel de vraag wanneer de track als single de markt op gaat komen. Dinand blijft nog geheimzinnig reageren op deze vraag. “We proberen deze wel als single te doen, maar we zien het wel. We zijn nu druk bezig met het album dat in november uitkomt.”

Als we de heren moeten geloven, zijn ze al aardig op weg met het album. Dinand vertelt trots over het proces tot nu toe. “Het gaat nu allemaal vrij vlot. Na het laatste album zitten we in een zeer goede vibe.” Dat de hele band in een goede vibe zit, valt te merken aan de progressie die er is. “Er zijn al zes nummers opgenomen en binnenkort nemen we er nog zes op. We willen zo veel mogelijk tracks opnemen, maar we zijn van plan er zo’n twaalf over te houden.” De titel van de nieuwe plaat is nog wel een punt van discussie. Dinand: “We hebben nu vijf titels, dus dat wordt nog even worstelen.”

Nieuw nummer, nieuwe plaat, een tour laat dan natuurlijk niet lang op zich wachten. “Pas nadat het album uit gaat komen gaan we beginnen met touren.” Deze tour gaat niet alleen Nederland omvatten, maar ook in het buitenland worden plaatsen aangedaan. “We gaan ook enkele gigs in België spelen.” Dennis weet ook te vertellen wanneer deze tour gaat plaatsvinden. “We zijn van plan om de hele zomer te touren. Maar dan wel langs festivals en dergelijke.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland